Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Τζο Μπάϊντεν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε κατά του Αμερικανού πρόεδρου Τζο Μπάϊντεν με αφορμή τη στάση των ΗΠΑ στην σύκρουση Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο Ερντογάν σε ομιλία του, ανέφερε πως «σήμερα είδαμε την υπογραφή του Μπάιντεν σε μια σοβαρή συμφωνία για παροχή όπλων στο Ισραήλ. (…) Κύριε Μπάιντεν πήρες το μέρος των Αρμενίων στην αποκαλούμενη “Γενοκτονία”. Τώρα δυστυχώς γράφεις ιστορία με τα αιματοβαμμένα χέρια σου σε αυτό το ατύχημα, στην επίθεση κατά της Γάζας, (…) που έκανε μάρτυρες εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες».

«Το καθήκον μας είναι να στηρίζουμε τους κατατρεγμένους και να φροντίζουμε για τα δικαιώματά τους. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, προκάλεσε περισσότερο πόνο στην περιοχή», είπε επίσης ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι το Ισραήλ είναι «κράτος – τρομοκράτη», και έκανε αναφορά στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών – επί προεδρίας Τραμπ- να αναγνωρίσουν ως πρωτεύουσα της χώρας την Ιερουσαλήμ. «Η επιθετικότητα του Ισραήλ και οι αιματοχυσίες, που είναι τώρα συνήθεια, καθώς επαναλαμβάνονται σε κάθε Ραμαζάνι, μας δηλητηρίασαν όλους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook