«Ο πρόεδρος διεμήνυσε στον πρωθυπουργό πως ανέμενε σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα στον δρόμο για την κατάπαυση πυρός» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τζο Μπάιντεν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου πριν από λίγο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητά την άμεση αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών και την κατάπαυση πυρός στη Γάζα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Οι δύο ηγέτες είχαν διεξοδική συζήτηση για τα γεγονότα στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στον αφοπλισμό της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των τοπικών κυβερνήσεων και των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος διεμήνυσε στον πρωθυπουργό πως ανέμενε σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα στον δρόμο για την κατάπαυση πυρός» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δεχθεί κριτική, αφού μέχρι σήμερα απέφευγε να ζητήσει την παύση των εχθροπραξιών από τον Νετανιάχου.

«Υπάρχουν δύο δυνατότητες για να τους αντιμετωπίσουμε, είτε τους τελειώνουμε, και αυτό παραμένει πάντα ένα ενδεχόμενο, είτε επιχειρούμε την αποτροπή και εμείς αυτήν την στιγμή εφαρμόζουμε μία ισχυρή αποτροπή» είχε πει νωρίτερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Από την ισραηλινή κυβέρνηση τόνιζαν ότι το Ισραήλ περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να σταματήσει τις επιθέσεις…

Τον «άμεσο τερματισμό κάθε βίας και την κατάπαυση του πυρός» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ζητά και η ΕΕ μέσω του Ζοζέπ Μπορέλ την οποία όμως δεν στήριξε η Ουγγαρία του Όρμπαν… «Ο στόχος είναι η προστασία των αμάχων και να υπάρχει πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», δήλωσε ο Μπορέλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook