Ενδεχόμενη παρουσία πρακτόρων της KGB στο αεροδρόμιο του Μινσκ.

Την καταδίκη της απέναντι στην ενέργεια «αεροπειρατείας» από τις αρχές της Λευκορωσίας που ανάγκασαν το αεροσκάφος σε προσγείωση, εξέφρασε η Ryanair.

Mάλιστα ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ιρλανδικής εταιρείας Michael O’Leary σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιρλανδίας, καθώς μίλησε για κρατική αεροπειρατεία, αλλά και για παρουσία πρακτόρων στο αεροδρόμιο του Μινσκ. Εκεί δηλαδή, όπου οι επιβάτες χρειάστηκε να περιμένουν για ώρες μέχρι να απογειωθούν εκ νέου για το Βίλνιους της Λιθουανίας, που ήταν και ο αρχικός τους προορισμός όταν αναχωρούσαν από την Αθήνα, το πρωί της Κυριακής.

“Ήταν μία περίπτωση κρατικής αεροπειρατείας”, είπε ο CEO της εταιρείας, ενώ υποστήριξε πως “φαίνεται ότι η πρόθεση των αρχών ήταν να βγάλουν από το αεροπλάνο έναν δημοσιογράφο και το άτομο που το συνόδευε”. Μάλιστα, ο O’ Leary είπε ότι “πιστεύουμε πως υπήρχαν κάποιοι πράκτορες της KGB στο αεροδρόμιο”.

Υπενθυμίζεται ότι, το αεροσκάφος της Ryanair έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ και ενώ εκτελούσε πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους ύστερα από ενημέρωση του πιλότου πως υπήρχε απειλή για βόμβα. Ωστόσο, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Το αεροσκάφος κατά την αναγκαστική προσγείωση συνοδευόταν από μαχητικό αεροσκάφος και όλοι οι επιβαίνοντες υποβλήθηκαν σε έλεγχο πριν τελικώς οδηγηθεί σε κράτηση ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτασέβιτς, ο οποίος καταζητούνταν.

Η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους έχει δημιουργήσει ένα διπλωματικό θρίλερ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ να απειλούν με κυρώσεις την Λευκορωσία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις