Λουκασένκο: Η πρώτη αντίδραση μετά την αεροπειρατεία και τις κυρώσεις
Αναφορικά με το περιστατικό κρατικής αεροπειρατείας της Ryanair.
Μετά από τέσσερις σχεδόν ημέρες, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας προέβη σήμερα στο πρώτο του σχόλιο αναφορικά με την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της Ryanair και το διπλωματικό θρίλερ που πυροδότησε.
Σε σημερινή του τοποθέτηση ο Λουκασένκο κατήγγειλε πως η Δύση αρνείται την έρευνα σχετικά με το συμβάν, ενώ επέμεινε πως η χώρα του λειτούργησε σε βάση τη διεθνή νομοθεσία.
«Έδρασα νομότυπα, προστάτευα τον λαό μου, έδρασα με βάση τους διεθνείς νόμους. Το αεροσκάφος εξετάπη κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας της Λευκορωσίας (NPP ). Τι θα γινόταν εάν το σύστημα ελέγχου του NPP ετίθετο σε πλήρη συναγερμό;» διερωτήθηκε.
Εν συνεχεία ανέφερε πως όσοι επιθυμούν το κακό της Λευκορωσίας έχουν προχωρήσει από τη διοργάνωση διαδηλώσεων στην προσπάθεια «στραγγαλισμού».
Σημείωσε πως τα εν λόγω άτομα, εντός και εκτός χώρας, έχουν «αλλάξει τις μεθόδους δράσεις τους κατά του κράτους» και τόνισε πως «έχουν καταπατήσει πολλές κόκκινες γραμμές, έχουν ξεπεράσει τα όρια της κοινής λογικής και τις ανθρώπινης ηθικής».
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά του Προτασόβιτς και της σύντρόφου του όσο και κατά των κυρώσεων της Δύσης.
«Υπήρχε ένας τρομοκράτης στο αεροπλάνο και αυτό ήταν γνωστό και πέρα από τα σύνορα της Λευκορωσίας. Ολοι θα απαντήσουν για τα εγκλήματά τους. Είναι θέμα χρόνου. Είτε υπήρχε βόμβα είτε όχι, εάν μου έλεγαν ότι υπήρχε τρομοκράτης στο αεροπλάνο θα έδινα αμέσως εντολή να το προσγειώσουν. Η Δύση αντέδρασε “υπέρβολικά γρήγορα”. Ας απαντήσουν οι Δυτικοί υπερασπιστές: για ποιες μυστικές υπηρεσίες δούλευαν αυτοί οι δυο. Ποιος πλήρωνε αυτόν τον μπάσταρδο που σκότωνε ανθρώπους στην Ουκρανία;».
Ολες οι Ειδήσεις
- Συνελήφθη μπασκετμπολίστας της Α2: Οδηγούσε μεθυσμένος, μπήκε στις γραμμές του τρένου στην Ιερά Οδό, κινήθηκε για 300 μέτρα και προκάλεσε κομφούζιο στα δρομολόγια
- Βλάβη στη γραμμή «100»: «Δεν στερήθηκαν οι πολίτες τη συνδρομή της Αστυνομίας» – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
- Καιρός ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους από την Κυριακή – Red Code για επτά περιφέρειες
- Η Κρίση των Ιμίων, 30 χρόνια μετά – Το χρονικό της τραγωδίας και η απώλεια των Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού
- Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες
- Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: «Είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της» – Βίντεο – ντοκουμέντο να αγοράζει εισιτήριο
- Γιώργος Λιάγκας: Σε νυχτερινό κέντρο γιόρτασαν τα γενέθλια της Μαρίας Αντωνά – Η τούρτα με τα κεράκια – Βίντεο
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μας δείχνει πως περνά τη μέρα της με τους γιούς της – Νέες φωτογραφίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook