Ο Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι θα συνεργασθεί με τον Γιαΐρ Λαπίντ - Τέλος εποχής για Νετανιάχου

Ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Yamina, Ναφτάλι Μπένετ ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τον ηγέτη της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στο Ισραήλ, κάτι που θα σήμαινε το τέλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ανακοινώνω ότι θα κάνω τα πάντα για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τον φίλο μου Γιαΐρ Λαπίντ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπένετ.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ επικεφαλής του κόμματος «Υπάρχει Μέλλον», έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις αρχές Μαΐου, μετά την αποτυχία του Μπενιαμίν Νετανιάχου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Ο ίδιος ενέτεινε τις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα του ισραηλινού κοινοβουλίου με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση μιας αντι-Νετανιάχου πολιτικής…

Η αντίδραση Νετανιάχου

«Η κυβέρνηση αυτή θα συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ. Πρόκειται για την απάτη του αιώνα» δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Από την άλλη, αξιωματούχος των Παλαιστινίων δήλωσε ότι μία κυβέρνηση Μπένετ-Λαπίντ θα είναι «εξαιρετικά δεξιά» και «καθόλου διαφορετική από του Νετανιάχου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook