Πράκτορες της MIT «επαναπάτρισαν» με τη βία ανιψιό του Γκιουλέν

Άνδρες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ), έπειτα από επιχείρηση στο εξωτερικό, προχώρησαν στη σύλληψη του ανιψιού του αυτοεξόριστου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, τον έχουν ήδη φέρει στην Τουρκία καθώς τον βαραίνουν κατηγορίες που σχετίζονται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, ως ενορχηστρωτή του οποίου ο Ερντογάν καταγγέλλει τον κληρικό.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε και σε ποια χώρα του εξωτερικού έγινε η επιχείρηση των Τούρκων πρακτόρων για τη σύλληψη του Σελαχαντίν Γκιουλέν, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Κένυα.

Ο θείος του, Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ότι ήταν αυτός που οργάνωσε και ηγήθηκε του πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, ωστόσο η κυβέρνηση Ερντογάν, έκτοτε, υποστηρίζει ότι είναι επικεφαλής μιας οργάνωσης την οποία χαρακτηρίζει τρομοκρατική (FETO). Χιλιάδες πολίτες, πολιτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έχουν διωχθεί μέχρι σήμερα, και πολλοί έχουν καταδικαστεί ως μέλη της οργάνωσης και ως συνεργάτες ή υποστηρικτές των πραξικοπηματιών.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Μαΐου ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ανακοινώσει τη σύλληψη «υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης» του Γκιουλέν, ωστόσο δεν είχε δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook