Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα.

Με μια δήλωση που φέρει θετικό πρόσημο, προετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξξέλες.

Όπως δήλωσε, συγκεκριμένα ο ίδιος σε μήνυμά του για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, η αναβίωση του διαλόγου με την Ελλάδα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά και στην περιφερειακή σταθερότητα.

«Πιστεύω ότι η αναβίωση των διαύλων διαλόγου ανάμεσα σε εμάς και τη γειτονική μας χώρα και σύμμαχο, Ελλάδα, συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ευημερία της περιοχής μας, όπως επίσης και στην επίλυση των διμερών ζητημάτων» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι η Τουρκία λαμβάνει υπ’όψιν το διεθνές δίκαιο και σέβεται τα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα στις «σχέσεις της με τους γείτονες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Κυράκο Μητσοτάκη, μετά το πέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ.
Κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν, νωρίτερα, πως πρόκειται για ακόμη μία ευκαιρία για ένα περαιτέρω βήμα στις σχέσεις Ελλάδος- Τουρκίας, ύστερα και από τους δύο γύρους διερευνητικών επαφών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Οι δύο χώρες έχουν διαφορετικές θέσεις σε πολλά ζητήματα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τονίζοντας, όμως, πως οι δίαυλοι επικοινωνίας θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί.

«Η Τουρκία δεν έχει δει στήριξη από το ΝΑΤΟ στη μάχη κατά της τρομοκρατίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι οι σύμμαχοι από το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δεν έχουν παράσχει στην Άγκυρα την αναμενόμενη βοήθεια για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
«Δυστυχώς, δεν είδαμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη που ελπίζαμε να δούμε α

πό τους συμμάχους μας και εταίρους μας στη μάχη μας ενάντια σε όλες τις μορφές τρομοκρατίας» τόνισε ο Ερντογάν.

Ο ίδιος επεσήμανε, ακόμη, ότι η τρομοκρατία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη σταθερότητα.

Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν, σήμερα θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook