Tι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Τζο Μπάιντεν για S-400 για τους οποίους οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία.

Αμετάβλητη παραμένει η στάση της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα της προμήθειας του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι μετέφερε αυτή του τη θέση και στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το τουρκικό δίκτυο TRT, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι είπε στον κ. Μπάιντεν πως η Τουρκία δεν θα αλλάξει προσέγγιση σε ό,τι αφορά τους S-400. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει βρεθεί στο στόχαστρο αμερικανικών κυρώσεων για το ζήτημα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε πτήση από το Αζερμπαϊτζάν, ο κ. Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αναλάβει «πολύ περισσότερες ευθύνες» στο Αφγανιστάν μετά την προγραμματισμένη απόσυρση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αργότερα αυτό το έτος, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι κ.κ. Μπάιντεν και Ερντογάν εμφανίστηκαν αισιόδοξοι μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα, αν και το ΝΑΤΟ δεν ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο σε διαφορές όπως οι S-400, η Συρία και άλλα θέματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπάιντεν χαρακτήρισε «θετική και παραγωγική» τη συνάντηση, πρόσθεσε ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί σε επίπεδο αξιωματούχων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα υπάρξει πρόοδος το επόμενο διάστημα».

Από την πλευρά του, ο κ. Ερντογάν έκανε λόγο για «ειλικρινή και ωφέλιμη» συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook