Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον Μακ Άφι, ο δημιουργός του ομώνυμου antivirus, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας.

Ο Τζον ΜακΑφι πιθανότατα αυτοκτόνησε λίγες ώρες αφότου η ισπανική δικαιοσύνη έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι και νοσηλευτικό προσωπικό της φυλακής προσπάθησαν να του κάνουν ανάνηψη, όμως χωρίς επιτυχία. «Η δικαστική επιτροπή μετέβη στο σωφρονιστικό κέντρο και ερευνά τα αίτια του θανάτου. Όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για αυτοκτονία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η ισπανική δικαιοσύνη έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση στις ΗΠΑ του Αμερικανού δημιουργού του διάσημου ομώνυμου λογισμικού κατά των ιών Τζον ΜακΑφι, που καταζητείται στη χώρα του για φοροδιαφυγή. Ο επιχειρηματίας, που έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020 στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και στη συνέχεια τέθηκε σε προσωρινή κράτηση.

Ο Τζον ΜακΑφι, 75 ετών, συνελήφθη γιατί είχε παραλείψει να δηλώσει έσοδα εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από την προώθηση κρυπτονομισμάτων, συμβουλευτικές υπηρεσίες, συνέδρια και πώληση δικαιωμάτων για την υλοποίηση ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, ο Τζον ΜακΑφι φέρεται επίσης να έκρυψε περιουσιακά στοιχεία, συγκεκριμένα ακίνητα, ένα κότερο και ένα αυτοκίνητο, γράφοντάς τα σε ονόματα άλλων προσώπων. Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης μέσω της Interpol και ζήτησαν την έκδοσή του.

Μετά τη μεγάλη περιουσία που έκανε με το λογισμικό του κατά των ιών McAfee τη δεκαετία του 1980, ο Τζον ΜακΑφι έγινε γκουρού των κρυπτονομισμάτων χάρη στα οποία δηλώνει ότι κερδίζει 2.000 δολάρια ημερησίως, ενώ ακολουθείται από ένα εκατομμύρια χρήστες στο Twitter.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook