Υπό το βάρος «ροζ» σκανδάλου, παραιτήθηκε τελικά από υπουργός Υγείας της Βρετανίας ο Ματ Χάνκοκ. Το βίντεο με τις θερμές περιπτύξεις με τη σύμβουλό του, στοίχισε ακριβά στον Χάνκοκ, που κατηγορήθηκε ότι δεν τήρησε τις αποστάσεις για τον κορωνοϊό.

Μοιραίο για την πολιτική καριέρα του Ματ Χάνκοκ αποδείχθηκε το βίντεο με τις περιπτύξεις του με τη σύμβουλό του. Ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τζόνσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί εν μέσω πανδημίας – όχι τόσο για την εξωσυζυγική σχέση, ούτε για το αλαλούμ στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, αλλά γιατί πιάστηκε στα πράσα να παραβιάζει τα μέτρα έχοντας στενή προσωπική επαφή με άτομο που δεν ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον του.

«Καταλαβαίνω τις τεράστιες θυσίες που έχουν κάνει όλοι σε αυτή τη χώρα και ότι εμείς που φτιάχνουμε αυτούς τους κανόνες θα πρέπει να τους τηρούμε. Για αυτό πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο ίδιος.

Η γνωριμία του Χάνκοκ με την Τζίνα Κολαντάντζελο χρονολογείται από την εποχή που σπούδαζαν στην Οξφόρδη, πολύ πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους παντρευτούν και κάνουν παιδιά με διαφορετικούς συντρόφους.

Πέρυσι ο Χάνκοκ προσέλαβε ως σύμβουλο στο υπουργείο του με παχυλή αμοιβή την Κολαντάντζελο, η οποία είναι παντρεμένη με εκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Το βίντεο προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας του υπουργείου και για τη διαρροή του στον Τύπο ξεκίνησε έρευνα. Νέος υπουργός Υγείας ανέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ, που είχε παραιτηθεί πέρυσι μετά από σύγκρουση με τον πρωθυπουργό Τζόνσον.

Το βίντεο του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook