Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είπε ότι το να ταξιδέψει στο διάστημα ήταν το όνειρο του από 4 ετών.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον απογειώθηκε σήμερα με ένα διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic και πέρασε μερικά δευτερόλεπτα στο Διάστημα, πριν επιστρέψει και πάλι στη Γη.

Η πτήση του 71χρονου δισεκατομμυριούχου ήταν ιστορική όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο που απευθύνεται σε πάμπλουτους, τον διαστημικό τουρισμό.

Το Unity της Virgin Galactic ξεκίνησε το ταξίδι λίγο μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) και διήρκησε περίπου μία ώρα.

Ιστορική θεωρείται η σημερινή ημέρα για τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη αφού κάνει ένα «διαστημικό» βήμα μπροστά.

Το ταξίδι ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:30 (ώρα Ελλάδος) από τη βάση Spaceport America στην αμερικανική πολιτεία του Νέου Μεξικού και διήρκησε περίπου μία ώρα.

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity μετέφερε εκτός από τον Μπράνσον, δύο πιλότους και τρεις εργαζομένους της εταιρείας.

Το Unity της Virgin Galactic προσγειώθηκε με ασφάλεια με επιβαίνοντες τον Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και πενταμελές πλήρωμα, γράφοντας ιστορία καθώς σηματοδοτεί την πρώτη «επιβατική πτήση» στο διάστημα.

Ο επίσημος ρόλος του Ρίτσαρντ Μπράνσον στη διάρκεια της πτήσης ήταν να αξιολογήσει την εμπειρία που θα ζήσουν οι μελλοντικοί πελάτες.

Και όταν λέμε υποψήφιοι πελάτες για μια βόλτα στο διάστημα μιλάμε για πολύ πλούσιους ανθρώπους καθώς το εισιτήριο θα το πληρώνουν «χρυσό»

Μία θέση σε υποτροχιακή τουριστική πτήση με την Virgin Galactic του Μπράνσον, για παράδειγμα, κοστίζει 250.000 δολάρια.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, πάντως, οι κρατήσεις είχαν ήδη φτάσει τις 600.

Αρκετές  κρατήσεις γράφεται ότι έχουν γίνει από διάφορες διασημότητες, όπως τον τραγουδιστή Τζάστιν Μπίμπερ και τους ηθοποιούς Λεονάρντο ντι Κάπριο και Άστον Κούτσερ.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος πραγματοποίησε το ταξίδι «όνειρο ζωής» μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 71 του χρόνια και μετά από 21 δοκιμαστικές πτήσεις του σκάφους και λίγες ημέρες πριν την επίσης προγραμματισμένη πτήση στο διάστημα του άλλου δισεκατομμυριούχου, Τζεφ Μπέζος με το σκάφος της Blue Origin.

Ο τρίτος δισεκατομμυριούχος που παίρνει σειρά για να πετάξει στο διάστημα είνσι ο Ίλον Μασκ.

Εξήντα χρόνια αφότου ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν έγινε ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα και έξι χρόνια αφότου ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «εκτόξευσε» τον καπιταλισμό στο… υπερπέραν -υπογράφοντας το 2015 νόμο, με τον οποίο άνοιξε το δρόμο για την εμπορική εκμετάλλευση του διαστήματος και των πόρων του από ιδιώτες- αρχίζει μία νέα εποχή στην κατάκτηση του διαστήματος για μεγιστάνες επενδυτές και βαθύπλουτους τουρίστες.

Οι ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες των τριών κροίσων, που έχουν συσταθεί εδώ και σχεδόν μία 20ετία, πλέον διαγκωνίζονται στην προσφορά πανάκριβων θέσεων για το ταξίδι στο «όνειρο».

Προς το παρόν, βέβαια, οι τυχεροί θα πρέπει να αρκεστούν σε ταξίδια στα όρια του διαστήματος, σαν το «παρθενικό» έκανε ο 70χρονος Σερ Ρίτσαρντ Μπράντον ή σαν αυτό που θα επιχειρήσει στις 2Ο του μήνα, σε μία δική του πρωτιά, ο 57χρονος Τζεφ Μπέζος.

Η φετινή χρονιά προβλέπεται πάντως φρενήρης για τον διαστημικό τουρισμό, καθώς στο «παιχνίδι» ετοιμάζεται να μπει δυναμικά στα τέλη του έτους και η SpaceX του Ίλον Μασκ.

Ο Μπράνσον, είχε αυτό το όνειρο από μικρός. Η προσπάθεια και η έρευνα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος ξεκίνησε από το 2004. Στο live, ο ίδιος εξιστορεί το πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα, αποκαλύπτωντας ότι η πρώτη φορά που το σκέφτηκε, ήταν ένα μικρό αγοράκι. «Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται» τονίζει ο ίδιος.

Η πτήση του Μπράνσον

Το διαστημικό σκάφος VSS Unity μετέφερε, εκτός από τον Μπράνσον, δύο πιλότους και τρεις εργαζομένους της εταιρείας.

Αποκολλήθηκε από το αεροπλάνο που το μετέφερε σε ύψος 15 χιλιομέτρων και άρχισε τότε μια υπερηχητική άνοδο μέχρι που ξεπέρασε το ύψος των 80 χιλιομέτρων -το ύψος που οι ΗΠΑ έχουν ορίσει ως σύνορο με το Διάστημα.

Μόλις ο κινητήρας σταμάτησε να λειτουργεί, οι επιβάτες μπόρεσαν να λύσουν τις ζώνες των καθισμάτων τους για να βρεθούν για μερικά λεπτά σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και θαύμασαν την καμπύλη της Γης από ένα από τα 12 φινιστρίνια της καμπίνας. Αφού έφτασαν σε ύψος περίπου 90 χιλιομέτρων, το σκάφος άρχισε την κάθοδό του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook