Η Νέα Ζηλανδία η «καλύτερη μαθήτρια» στη διαχείριση της πανδημίας

Η Νέα Ζηλανδία, αναδεικνύεται στην «καλύτερη μαθήτρια» του πλανήτη αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με μια έρευνα του Ινστιτούτου Λόουι του Σίδνεϊ.
Η Βραζιλία είναι η χώρα που διαχειρίστηκε χειρότερα απ’ όλες τις άλλες την πανδημία της Covid-19 ενώ η Νέα Ζηλανδία, στο άλλο άκρο, αναδεικνύεται στην «καλύτερη μαθήτρια» του πλανήτη, σύμφωνα με μια έρευνα του Ινστιτούτου Λόουι του Σίδνεϊ.
Το αυστραλιανό ινστιτούτο εξέτασε περίπου 100 χώρες, με βάση έξι κριτήρια όπως επιβεβαιωμένα κρούσματα, θάνατοι και δυνατότητες ιχνηλάτησης στην καθεμιά από αυτές. «Οι δείκτες αυτοί δείχνουν κατά πόσο οι χώρες διαχειρίστηκαν καλά ή άσχημα την πανδημία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ανεξάρτητος οργανισμός.
Εκτός από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία κατάφερε να ελέγχει την πανδημία κλείνοντας τα σύνορά της και λαμβάνοντας «γρήγορα και ενεργητικά» μέτρα καραντίνας και ιχνηλάτησης, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης το Βιετνάμ, η Ταϊβάν, η Ταϊλάνδη, η Κύπρος, η Ρουάντα, η Ισλανδία, η Αυστραλία, η Λετονία και η Σρι Λάνκα.
Η Βραζιλία κατατάσσεται στην τελευταία θέση, την 98η, πίσω από το Μεξικό, την Κολομβία, το Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Βραζιλία μετρά περισσότερους από 220.000 νεκρούς από την Covid-19 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τις ΗΠΑ όπου οι θάνατοι φτάνουν τους 429.000. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ηγέτες των δύο αυτών χωρών, των πολυπληθέστερων της αμερικανικής ηπείρου, υποβάθμιζαν την απειλή, χλεύαζαν όσους φορούσαν μάσκα, αντιτάχθηκαν στα περιοριστικά μέτρα και προσβλήθηκαν και οι ίδιοι από την ασθένεια.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο ΟΠΑΠ κάνει «απόβαση» στα Ιωάννινα με μοναδικές εμπειρίες – Φέρνει το showcar της McLaren F1 Team και βάζει τη «σφραγίδα» του στο Ioannina Lake Run
- Bουλή – Σύγκρουση Φλωρίδη με Γιαννούλη: «Έχετε λατρεία προς δολοφόνους και εγκληματίες» (βίντεο)
- Γιατρός από την Αμαλιάδα έπεσε θύμα ληστείας στο Μετρό – Αναγκάστηκε να ζητιανέψει για να επιστρέψει (βίντεο)
- Το βασιλικό δείπνο στο Κάστρο του Ουίνδσορ: Το μενού και τα ποτά
- Επίσκεψη Τράμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο – H διπλωματία της μόδας: Το καπέλο, η κίτρινη τουαλέτα της Μελάνια και το χρυσό φόρεμα της Κέιτ
- Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ» – Απόψε στις 19:45
- Υψηλή τηλεθέαση για το MEGA με τον αγώνα Ολυμπιακός – Πάφος
- «Η Ελλάδα ψηφίζει»: Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν – Δείτε βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook