Εκρηκτική η κατάσταση στη χώρα...

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί στους οποίους ανατέθηκε η φρούρηση του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ πυροβόλησαν στον αέρα σήμερα το πρωί για να απωθήσουν χιλιάδες Αφγανούς που είχαν μπει στον διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων.

Πολλόι πολίτες στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν τη χώρα μετά την κατάληψη της εξουσίας από το κίνημα των Ταλιμπάν κρεμόντουσαν κυριολεκτικά από τα αεροπλάνα…

Η κατάσταση δεν προβλέπεται καλή για τον λαό του Αφγανιστάν και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, οι οποίες θα αναγκαστούν να ζήσουν περιορισμένες, χωρίς να δουλεύουν και να έχουν ευκαιρία στη μόρφωση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό γυναικών από εξτρεμιστές, επειδή μιλούσαν στο δρόμο με άντρες.

Όπως μετέδωσε το MEGA, η Ελλάδα μεταφέρει στην Αθήνα Αφγανούς πολίτες που υπηρετούσαν ως μεταφραστές. Πρόκειται για δύο διερμηνείς που είχαν συνεργαστεί με την ελληνική δύναμη του Αφγανιστάν, δηλαδή τη στρατιωτική μονάδα που επιχειρούσε στη χώρα πριν από λίγο καιρό.

Όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν αποσυρθεί από το Αφγανιστάν, ωστόσο αυτοί οι δύο διερμηνείς έχουν μείνει στην ευρύτερη περιοχή της Καμπούλ. Μετά από οδηγίες του Νίκου Δένδια, η ελληνική πρεσβεία στο Πακιστάν έχει στήσει επιχείρηση απεγκλωβισμού των εν λόγω ατόμων, γιατί η κατάσταση στο Αφγανιστάν είναι χαωτική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook