Στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ με drone κατά οχήματος που μετέφερε «πολλούς βομβιστές αυτοκτονίας» του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Όπως ανέφεραν στόχος ήταν να μην προλάβουν να πραγματοποιήσουν σχεδιαζόμενη από το ISIS-K νέα επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

“Είμαστε βέβαιοι ότι πλήξαμε τον στόχο. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αμάχων. Οι εκρήξεις από το αυτοκίνητό του που ακολούθησαν υποδηλώνουν την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών σε αυτό”, δήλωσε αξιωματούχος του στρατού στο CBS, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, νωρίτερα, σύμφωνα με το Associated Press, είχε δηλώσει ότι στόχος ήταν ύποπτος βομβιστής που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Επίθεση με ρουκέτα σε κατοικημένη περιοχή – Αναφορές για νεκρούς, μεταξύ αυτών και παιδιά

Αρχικά αυτόπτες μάρτυρες είχαν μιλήσει για έκρηξη από ρουκέτα η οποία έπληξε κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο, ωστόσο παραμένει ασαφές κατά πόσο πρόκειται για το ίδιο ή διαφορετικά περιστατικά.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες στην αφγανική τηλεόραση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά και 4 τραυματίστηκαν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Η αφγανική ειδησειογραφική σελίδα Ariana News μετέδωσε επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι από τη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και τμήμα μιας πολυκατοικίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook