Με σημαία το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο κατασκεύασε η εταιρεία του γαμπρού του, Σελτσούκ Μπαϋρακτάρ, ο Ταγίπ Ερντογάν ξεδίπλωσε για ακόμα μία φορά το μεγαλοϊδεατισμό του.

Το ντρόουν «Ακιντζί», δηλαδή «Επιδρομέας», αποτελεί σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπερσύγχρονο όπλο της Άγκυρας, ώστε να την εμπιστεύονται οι φίλοι και να την φοβούνται οι εχθροί. Εντάσσεται στο νέο δόγμα πολέμου, που εφάρμοσε ήδη, στη σύρραξη Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας, την ώρα που μετά τη Συρία και τη Λιβύη, επιχειρεί να επιβάλει τη στρατιωτική παρουσία της χώρας του και στο Αφγανιστάν.

«Συζητούν για το πώς σταματήσαμε τα μονόπλευρα σχέδιά τους στην Μεσόγειο, και πως τερματίσαμε τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αυτοί που υπολογίζουν να αλλάξουν τα δεδομένα πρέπει πρώτα να κοιτάξουν τι θα κάνει η Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σε προκλητικό ύφος ήταν και οι δηλώσεις του στη μαύρη επέτειο των 99 ετών από τη μάχη του Τουμλού Μπουνάρ, την τελευταία του ελληνοτουρκικού πολέμου, την οποία παρομοίωσε με τη μάχη του Μαντζικέρτ μεταξύ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Σελτζούκων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook