Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο στρατός καταλαμβάνει ξανά την εξουσία
Η επικεφαλής της κυβέρνησης Αούνγκ Σαν Σου Τσι και άλλοι πολιτικοί είναι υπό κράτηση - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα
Ο στρατός της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι την εξουσία αναλαμβάνει ως μεταβατικός πρόεδρος ο στρατηγός Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, μερικές ώρες μετά τη σύλληψη της επικεφαλής της κυβέρνησης Αούνγκ Σαν Σου Τσι και άλλων στελεχών του κόμματός της, του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία, τις πρώτες πρωινές ώρες.
Οι πραξικοπηματίες κατηγόρησαν την εκλογική επιτροπή ότι δεν φρόντισε να διορθωθούν οι «τεράστιες παρατυπίες» που κατ’ αυτούς αμαύρωσαν τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Την Πέμπτη κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ φωτογραφίες με τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά οχήματα να κινούνται στη Γιανγκόν και σε άλλες πόλεις.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε τη «μεγάλη ανησυχία» του για το πραξικόπημα και «καταδίκασε με τον πιο σθεναρό τρόπο» τη σύλληψη της Αούνγκ Σαν Σου Τσι.
Θέση πήρε και ο Λευκός Οίκος: «Οι ΗΠΑ εναντιώνονται σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών και παρεμπόδισης της δημοκρατικής μετάβασης της Μιανμάρ» τόνισε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.
Ολες οι Ειδήσεις
- Κόουλ Άλεν: Δάσκαλος και προγραμματιστής βιντεοπαιχνιδιών, ο δράστης της επίθεσης στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον
- Μητσοτάκης: Η συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας, ενισχύει τη γεωπολιτική μας θέση και την αποτρεπτική μας ισχύ
- Ένοπλη επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών στην Ουάσινγκτον: Σώος ο Τράμπ, υπό κράτηση ο δράστης – Σκηνές πανικού στην αίθουσα (βίντεο)
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 2-3: Τα «κοπέλια» τρέλαναν την Ελλάδα και πήραν το Κύπελλο στην Κρήτη!
- Το βίντεο του Μητσοτάκη από την επίσκεψη Μακρόν: Ελλάδα και Γαλλία πιο κοντά από ποτέ
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Η «Realnews» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook