Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι άρρωστος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου Foreign Policy “ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας”!

Τα πιθανά προβλήματα υγείας του Τούρκου προέδρου έχουν μπεί στο μικροσκόπιο του Διεθνούς Τύπου μετά τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει από δημόσιες εμφανίσεις του με σημάδια αδυναμίας στις κινήσεις ή στην ομιλία του.

Ο Steven A. Cook, αναφέρει πως “ο Ερντογάν μπορεί πράγματι να είναι ευάλωτος πριν από το 2023, όχι όμως με τον τρόπο που πιστεύουν οι περισσότεροι, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είναι πολύ άρρωστος για να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή”.

Σύμφωνα με το Foreign Policy, υπάρχουν πολλά βίντεο που μαρτυρούν ότι η υγεία του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας έχει κλονιστεί σημαντικά, ενώ φήμες θέλουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αντιμετωπίζει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι του έχει γίνει εμφύτευση εσωτερικού απινιδωτή.

Μάλιστα, πολλοί εικάζουν ότι αυτός είναι ο λόγος που έχει αυξηθεί το ιατρικό προσωπικό που περιβάλλει τον Ερντογάν, ενώ αντίθετα έχουν μειωθεί οι εμφανίσεις του. Όταν θεωρείται αναγκαία η εμφάνισή του στο κοινό, αυτή είναι εφικτή μόνο με παυσίπονα.

Όπως αναφέρει το Foreign Policy σε περίπτωση που ο πρόεδρος της χώρας βρεθεί σε αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, σύμφωνα με το άρθρο 106 του τουρκικού Συντάγματος, ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα αναλάβει τις ευθύνες και τις εξουσίες που έχει τώρα ο Ερντογάν μέχρι να γίνουν εκλογές (σε 45 ημέρες) και να ορκιστεί ένας νέος πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά στους πιθανούς διαδόχους του το άρθρο αναφέρει τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Έκρεμ Ιμάμογλου, τον ομόλογό του στην Άγκυρα, Μανσούρ Γιαβάς, τη Meral Aksener του Good Party, τον Χακάν Φιντάν, ο οποίος είναι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook