Μεγάλη έκρηξη λόγω επίθεσης αυτοκτονίας σε τζαμί Σιιτών στην επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι είναι νεκροί ή τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στη βορειοανατολική επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με υπηρεσία του ΟΗΕ.

Οπτικό υλικό δείχνει πτώματα περιστοιχισμένα από συντρίμμια μέσα στο τέμενος αυτό, στο οποίο προσεύχονται σιίτες μουσουλμάνοι που αποτελούν μειονότητα στο Αφγανιστάν.

“Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε έκρηξη αυτοκτονίας μέσα στο τέμενος”, ανέφερε σε ένα tweet η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις, περιλαμβανομένης μίας σε τέμενος στην Καμπούλ, την ευθύνη για ορισμένες από τις οποίες ανέλαβαν οι σουνίτες μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν, διατηρώντας την ανωνυμία του, έκανε λόγο στο Ρόιτερς για τουλάχιστον 28 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στη σημερινή έκρηξη.

«Έχουμε δεχθεί πάνω από 90 τραυματίες και πάνω από 15 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός θα αλλάξει. Εξακολουθούμε να παραλαμβάνουμε περισσότερους ανθρώπους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εργαζόμενος της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Επιχειρηματίας της περιοχής έσπευσε στο περιφερειακό νοσοκομείο της Κουντούζ για να δει εάν οι γιατροί χρειάζονται αίμα και περιγράφει σκηνές φρίκης. «Είδα πάνω από 40 πτώματα. Τα ασθενοφόρα πήγαιναν πίσω στο σημείο της έκρηξης για να μεταφέρουν τους νεκρούς» είπε στο AFP.

Ο αριθμός των νεκρών θεωρείται ότι θα αυξηθεί. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου και έκλαιγαν για τους συγγενείς τους, ωστόσο ένοπλοι Ταλιμπάν προσπάθησαν να εμποδίσουν τις συγκεντρώσεις, σε περίπτωση νέας έκρηξης, είπε εργαζόμενος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Προσοχή σκληρά βίντεο από τον τόπο της επίθεσης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook