Με κυρώσεις απειλεί ο Τζο Μπάιντεν μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τον στρατό της Μιανμάρ να παραδώσει «αμέσως» την εξουσία.
Το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ τα ξημερώματα της Δευτέρας ήρθε να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι ο στρατός σκόπευε να πάρει τον έλεγχο της εξουσίας στη χώρα πενήντα χρόνια μετά, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να μιλήσει με μια φωνή για να απαιτήσει από τον στρατό να παραδώσει αμέσως την εξουσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και πρόσθεσε ότι θα επανεξεταστούν αμέσως οι κυρώσεις που είχαν αρθεί κατά την τελευταία δεκαετία, προειδοποιώντας ότι μπορεί να τις επαναφέρει.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι η ανακοίνωση του Δημοκρατικού προέδρου για τη Μιανμάρ συνιστά ένα «μήνυμα» για όλες τις χώρες της περιοχής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Χάρης &Αντελίνα Βαρθακούρη: Τα τρυφερά μηνύματα και οι φωτογραφίες για την επέτειο γάμου
- Σοφία Μανουσάκη: Παρουσιάζει το νέο της τραγούδι, “Ωραία Κοιμωμένη”
- Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ειρήνη
- MCP Warrior: Το νέο μαχητικό show με τον Γιώργο Αγγελόπουλο αποκλειστικά στο ANT1+ – Η επίσημη ανακοίνωση
- Δημοσκόπηση Alco: Στις 12 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – 8 στους 10 υπέρ των αγροτών
- ΕΡΤ: Θετική η οικονομική χρήση και για το 2024
- ΠΑΣΥΜΗΤΕ – ΠΣΥΠ ΕΡΤ: Στάση εργασίας την Τρίτη από 12:00 έως 16:00
- Βασιλική Μιλλούση: Εύχεται στον Λευτέρη Πετρούνια και …κοντράρονται στους κρίκους – “Έχω πολύ θράσος” (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook