Συνελήφθη στη ζούγκλα ο μεγαλύτερος ναρκέμπορας, βαρώνος στη διακίνηση της κοκαίνης. της Κολομβίας γνωστός ως «Οτονιέλ»,

Ο Ντάριο Αντόνιο Ούσουγα, επίσης γνωστός ως «Οτονιέλ», ήταν ο πλέον καταζητούμενος διακινητής και εξαγωγέας κοκαίνης και η σύλληψη του θεωρείται αντίστοιχης επιτυχίας με την σύλληψη του άλλου μεγάλου ναρκέμπορα του θρυλικού Εσκομπάρ, πρίν από τρείς δεκαετίες.

Ο «Οτονιέλ» ηταν επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ, με αμοιβή 5 εκατ. δολαρίων.

«Μεγάλα εύσημα στις δυνάμεις ασφαλείας  για τη σύλληψη στο Νεκόκλι του Ντάιρο Αντόνιο Ουσούγκα, επίσης γνωστού ως «Οτονιέλ», ανώτερος ηγέτης της Clan del Golfo», ανέφερε στο Twitter ο Εμίλιο Αρχίλα, σύμβουλος του προέδρου Ιβάν Ντούκε. Ο ίδιος ο Κολομβιανός πρόεδρος παρομοίασε τη σύλληψη του «Οτονιέλ» με την εξουδετέρωση του Πάμπλο Εσκομπάρ πριν από, περίπου, τρεις δεκαετίες.


Η Clan del Golfo, της οποίας και ήταν ο ηγέτης, είναι η ισχυρότερη συμμορία διακινητών ναρκωτικών στην Κολομβία, καθώς και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας κοκαΐνης στον κόσμο.

Η σύλληψη του αρχιμαφιόζου μέσα στο κρυσφήγετό του, στη ζούγκλα της βορειοδυτικής Κολομβίας, αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα που κατόρθωσε να πετύχει η κολομβιανή κυβέρνηση στο οργανωμένο έγκλημα στη χώρα. Ο Οτονιέλ ήταν επικηρυγμένος επίσης από τις ΗΠΑ, που προσέφεραν αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα, ομοσπονδιακά δικαστήρια του Μπρούκλιν και του Μαϊάμι τον κατηγόρησαν ότι εισήγαγε στις ΗΠΑ τουλάχιστον 73 μετρικούς τόνους κοκαΐνης μεταξύ 2003 και 2014 μέσω χωρών, όπως η Βενεζουέλα, η Γουατεμάλα, το Μεξικό, ο Παναμάς και η Ονδούρα.

Η Clan del Golfo σχηματίστηκε από πρώην μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούσαν εναντίον αριστερών ανταρτών μέχρι τη δεκαετία του 2010. Η συμμορία έχει παρουσία σε σχεδόν 300 δήμους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το ανεξάρτητο ινστιτούτο Indepaz, ενώ ο «στρατός» των εκτελεστών της έχει προκαλέσει τρόμο κυρίως στη βόρεια Κολομβία, για να αποκτήσει την έλεγχο βασικών διαδρομών για τη διακίνηση κοκαΐνης από την Κεντρική Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook