Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών προτείνει ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Μόσχας για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Η εισαγγελέας ζήτησε να συμψηφισθεί η περίοδος της κράτησης του σε κατ’ οίκον περιορισμό, με την ποινή φυλάκισης, με την αναλογία μια ημέρα σε κατ οίκον περιορισμό για μία ημέρα φυλάκισης.

Η δίκη του Ναβάλνι έχει προκαλέσει θύελλα διαδηλώσεων στη Ρωσία, με χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν βγεί στους δρόμους της Μόσχας και άλλων πόλεων.

Την ίδια ώρα Ευρωπαίοι διπλωμάτες παρακολουθούν τη δίκη Ναβάλντι, προκαλώντας την έκρηξη του Κρεμλίνου που θεωρεί τη στάση της ΕΕ ως παρέμβαση στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ήλπιζε η ΕΕ να μη συνδέσει την σχέση της με την Μόσχα με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και δεσμεύτηκε να απαντήσει αναλόγως σε όποια σκληρή κριτική τυχόν δεχτεί για το ζήτημα από την ΕΕ.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ πρόκειται να επισκεφθεί την Μόσχα στις 4 – 6 Φεβρουαρίου σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και των Βρυξελλών είναι τεταμένες λόγω της υπόθεσης Ναβάλνι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook