Η Σέντεφ Καμπάς, δημοσιογράφος στην Τουρκία, κατηγορείται ότι παρομοίασε τον Ερντογάν με βόδι. Παράλληλα, εκνευρισμός επικρατεί στη γείτονα χώρα για τα Rafale.

Στη σύλληψη της δημοσιογράφου, Σέντεφ Καμπάς προχώρησε η Αστυνομία στην Τουρκία.

Η δημοσιογράφος κατηγορείται ότι, με ένα ρητό που χρησιμοποίησε στην εκπομπή της, παρομοίασε τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με βοοειδή.

Με εντολή του ΕΣΠ της Τουρκίας, ξημερώματα του Σαββάτου, η δημοσιογράφος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Το βράδυ της Παρασκεής, διατάχθηκε η σύλληψή της και οδηγήθηκε στα κρατητήρια, μέχρι να περάσει από δίκη.

Η όξυνση στην Ουκρανία
«Πρέπει να δούμε τη γενική εικόνα. Η γενική εικόνα λέει ότι η όξυνση στην Ουκρανία είναι σε τέτοιο βαθμό που οι Αμερικανοί επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα θετικό περιβάλλον γύρω από το στρατηγικό σύμπλοκο της Ουκρανίας, γιότι η όξυνση που επικρατεί αναβαθμίζει τον ρόλο της Τουρκίας. Δεύτερον, σχετικά με τον East Med, ο East Med ήταν ένα δώρο στην Τουρκία από τις ΗΠΑ. Η τροχιά του East Med συνεχίζεται να υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, οι δύο αγωγοί καλωδίου που υπάρχουν εκεί ,δημιουργούν τα ίδια προ βλήματα που θα δημιουργούσε ο East Med», ανέφερε αρχικά ο Καθηγητής Γεωπολιτικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Μάζης.

«Η άρση της υποστήριξης των ΗΠΑ στο φυσικό αέριο από την περιοχή εξηγείται ως εξής: Με τις υψηλές τιμές του αερίου οι ΗΠΑ επιθυμούν να προωθήσουν το δικό τους αέριο, μέσω Αλεξανδρούπολης, και στα υπόλοιπα Βαλκάνια«, συμπλήρωσε.

«Τα Rafale άλλαξαν το «παιχνίδι» της ισορορπίας στον εξοπλισμό στη Μεσόγειο. Δίνουν τεράστιες δυνατότητες στην ελληνική αεροπορία και στο ελληνικό σύστημα αμύνης, και αυτό προκάλεσε εκνευρισμό στην Τουρκία γιατί οι απειλές και οι επιδιώξεις τους μπορούν ανα πάσα στιγμή να αντιμετωπιστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάζης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook