Πέθανε ξαφνικά ο γιατρός , που πρώτος είχε περιθάλψει στο ρωσικό νοσοκομείο τον Αλεξέϊ Ναβάλνι, τον περασμένο Αύγουστο, όταν είχε δηλητηριαστεί.

Σε δήλωση που εξέδωσε το νοσοκομείο του Ομσκ ανέφερε ότι ο γιατρός, Σεργκέι Μαξιμισίν, πέθανε «ξαφνικά» χωρίς να αναφέρει επίσημα  αιτία θανάτου.

Σύμφωνα με το CNN, εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Υγείας του Ομσκ είπε ότι τα «προκαταρκτικά στοιχεία» υποδηλώνουν ότι ο Μαξιμισίν πέθανε από καρδιακή προσβολή, χωρίς να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ενώ ο ίδιος δεν είχε κάνει καμία ενημέρωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Ναβάλνι στο Ομσκ, εκπρόσωπος του Ναβάλνι είπε στο CNN ότι ο Μαξιμισίν ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία του ηγέτη της  αντιπολίτευσης.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της περιοχής του Ομσκ, Αλεξάντρ Μουρακόφσκι – ο οποίος υπηρετούσε ως επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Ναβάλνι – είπε στο CNN ότι ο Μαξιμισίν είχε σώσει χιλιάδες ζωές κατά τη διάρκεια των 28 ετών υπηρεσίας του στο νοσοκομείο.

Ο εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Λεονίντ Βολκόφ, είπε πως ο γιατρός «Ήξερε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο για την κατάσταση του Αλεξέι». Ωστόσο, σημείωσε ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ρωσίας είναι πολύ κακό και «δεν είναι ασυνήθιστο για τους γιατρούς της ηλικίας του να πεθαίνουν ξαφνικά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook