Δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με τους πρώτους νεκρούς από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς .

Σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα έχουν τραυματιστεί, από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Προστασία στα καταφύγια και σε Μετρό αναζητούν άμαχοι στην Ουκρανία, την ώρα που ρωσικές δυνάμεις «χτυπούν» τα αεροδρόμια της χώρας.

Εικόνες από καταφύγιο στο Χάρκοβο

Πανικός στο Χάρκοβο – Εκρήξεις μάχες

Πανικός επικρατεί στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, με πολλούς κατοίκους της πόλης να προσπαθούν να την εγκαταλείψουν, την ώρα που ακούγονται εκρήξεις, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters.
Ο αυτόπτης μάρτυρας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι τα παράθυρα στο κτίριο όπου διαμένει τρέμουν από τις εκρήξεις.

Την ίδια ώρα σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μάχονται σκληρά για να αντιμετωπίσουν τους μαζικούς βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού εναντίον υποδομών.

Το χρονικό της εισβολής στην Ουκρανία- Εκρήξεις σε Κίεβο Μαριούπολη και Οδησσό

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Ρωσία έχει επιτεθεί στην Ουκρανία μετά το έκτακτο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δραματικές ώρες στην Ουκρανία. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεσή της μετά το έκτακτο διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ξεκίνησαν οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τις εικόνες που έρχονται από το Κίεβο, τη Μαριούπολη, την Οδησσό και πολλές περιοχές του Ντονμπάς να είναι σοκαριστικές.

Από το πρωί της Πέμπτης ακούγονται εκρήξεις στο Κίεβο και τη Μαριούπολη, ενώ οι σειρήνες ηχούν εκκωφαντικά στο Κίεβο από όπου χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους, αν και ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε να μείνουν στα σπίτια τους όπου εκεί είναι πιο ασφαλείς.


Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές ένοπλες πλήττουν στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία με όπλα υψηλής ακρίβειας, ιδίως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας, στρατιωτικά αεροδρόμια και αεροσκάφη.

Ψηφίστηκε η πρόταση του προέδρου Ζελένσκι για να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ουκρανικές αρχές ότι υπάρχει εισβολή της Ρωσίας και από τον βορρά. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι έχουν ρίξει 5 ρωσικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις διαμηνύουν πως η Ρωσία βάλλει κατά όλων των στρατιωτικών στόχων της Ουκρανίας, προκειμένου να «σπάσει« την αντιπυραυλική της άμυνα.

Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι δεν κινδυνεύουν και ότι οι επιθέσεις είναι στοχευμένες.

Έως τώρα έχουν γίνει επιθέσεις με πυραύλους τύπου «Κρουζ». Ο δυτικός κόσμος καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ζήτησε την αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας. Με την εισβολή επιχειρεί ως πρώτο στόχο του να καταστήσει «περίκλειστη» την χώρα, και η Ρωσία θα επεκτείνει τα σύνορά της. Υπάρχει το ενδεχόμενο στο μέλλον να αποκοπούν οι Βαλτικές δημοκρατίες.


Η επιχείρηση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη. Αυτό που τίθεται ως ερώτημα, είναι ποιος θα είναι τελικός στόχος και εάν οι Ρώσοι θα κατευθυνθούν στο Κίεβο και εάν θα αναλάβουν την εξουσία.

Συναγερμός στην Αθήνα

Ο Νίκος Δένδιας επιστρέφει εκτάκτως από την Νότια Αφρική λόγω των εξελίξεων, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζεται για την έκτακτη συνόδο των αρχηγών των κρατών της Ε.Ε.
Η Σύνοδος Κορυφής είναι προγραμματισμένη για τις 21.00 ώρα Ελλάδος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του, διεμήνυσε πως η αεράμυνα της Ουκρανίας έχει «τσακιστεί». Ο ρωσικός στρατός μπαίνει και σε άλλα σημεία του ουκρανικού εδάφους. Οι συνοριακοί φρούροι της Ουκρανίας, δεν προβάλλουν αντίσταση, παραδίδονται και κατεβάζουν τα όπλα.

Στις 11:00 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Η έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα πραγματοποιηθεί στις 10:30.

Πηγή: megatv.com

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook