Μεγάλο πακέτο κυρώσεων της Δύσης στη Ρωσία προανήγγειλλε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ, ως αντίδραση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ήταν επιλογή της Ρωσίας να απορρίψει κάθε διπλωματική προσπάθεια επίλυσης της κρίσης», είπε η Μπέρμποκ, η Μόσχα ακολούθησε το δρόμο της στρατιωτικής εισβολής.

«Είμαστε εμβρόντητοι με την εξέλιξη αλλά θα αντιδράσουμε. Συντονιζόμαστε σε κάθε βήμα που κάνουμε», πρόσθεσε, αναγγέλλοντας ένα μεγάλο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Ο πόλεμος στην άμεση γειτονιά μας θα έχει συνέπειες και για μας», είπε υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στον τομέα της ενέργειας. «Δεν ήταν επιλογή μας, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε», τόνισε. «Θα υπερασπιστούμε την ευρωπαϊκή τάξη ειρήνης. Αν δεν το κάνουμε, θα πληρώσουμε μεγαλύτερο τίμημα».

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται ακόμη στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα και αν αυτό δεν είναι εφικτό, να αναζητήσουν ασφαλές μέρος. Οργανωμένη εκκένωση από την Ουκρανία δεν είναι εφικτή. Συντονισμός υπάρχει με τις γειτονικές χώρες. Το προσωπικό της γερμανικής πρεσβείας έχει μεταφερθεί από το Κίεβο στα δυτικά της Ουκρανίας.

Η Γερμανία θα ενισχύσει την στήριξη των εταίρων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και απηύθυνε έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να καταδικάσουν την ρωσική επέμβαση.

ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook