Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Ρωσικά στρατεύματα κινούνται ήδη προς την ουκρανική πρωτεύουσα, η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται επίθεση με πυραύλους, κάτι που επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές Αρχές κήρυξαν συναγερμό για αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο μετά τα πυραυλικά πλήγματα, και κάλεσαν τους πολίτες να πάνε στο κοντινότερο καταφύγιο

Επίσης, οι ουκρανικές Αρχές αναμένουν ότι η Ρωσία θα επιτεθεί με τεθωρακισμένα στο Κίεβο αργότερα σήμερα, εκτιμώντας ότι η Παρασκευή θα είναι η πιο δύσκολη ημέρα του πολέμου, όπως δήλωσε σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών.

Σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα είναι 137.

Η Ουκρανία επίσης κάνει λόγο για 800 απώλειες ανάμεσα σε Ρώσους στρατιώτες, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για νεκρούς. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας. Όλα αυτά ενώ νέες εκρήξεις καταγράφονται διαρκώς στο Κίεβο, με την κατάσταση να γίνεται όλο και πιο δραματική και τη Ρωσία να επελαύνει με στόχο να κατακτήσει, ίσως και μέσα στην ημέρα, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας!

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται αργότερα σήμερα να φτάσουν σε περιοχές ακριβώς έξω από το Κίεβο. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που υπερασπίζονται το Κιέβο σε τέσσερα μέτωπα είναι αντιμέτωπες με αριθμητικά υπέρτερη δύναμη».

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ουκρανικού στρατού ανατίναξαν γέφυρα που βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Τέτεριβ στο Ιβανκίβ, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η κίνηση αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η επέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς την πρωτεύουσα, όπως μεταδίδει το CNN.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ υπολόγισαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ουκρανία μέσω των συνόρων με τη Λευκορωσία απέχουν μόλις 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Στο νότιο τμήμα της χώρας οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται με στόχο -όπως φαίνεται- να φτιάξουν ζώνη ελεγχόμενη από τους ίδιους στο παραλιακό μέτωπο.

Από τα νότια οι ρωσικές δυνάμεις κινούνται από την Κριμαία, από τα δυτικά από την περιοχή της Χερσόνας και από τα ανατολικά από το Μελιτοπόλ ασκώντας ασφυκτική πίεση στην Μαριούπολη.

Ουκρανικά εδάφη έχουν ήδη περάσει στον έλεγχο των Ρώσων, όπως ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ, αλλά και το στρατηγικής σημασίας νησί στη Μαύρη Θάλασσα «Φιδονήσι», με τους Ουκρανούς στρατιώτες να μην δέχονται να παραδοθούν και να σκοτώνονται όλοι, όπως ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: skai.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook