Νέο πακέτο μέτρων , το τρίτο κατά σειρά, θα λάβει η Ευρώπη, κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, με στόχο αυτή τη φορά τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ευρωπαίος αξιωματούχος αποκάλυψε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει τρίτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, με τις νέες κυρώσεις να αφορούν στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σεργκέι Λαβρόφ .

«Κινούμαστε όσο πιο γρήγορα μπορούμε», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετάσουν κυρώσεις προσωπικά στον Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ με πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, για την επίθεση που έχουν εξαπολύσει στην Ουκρανία.
Στο Συμβούλιο στην πρωτεύουσα του Βελγίου θα εξεταστεί επίσης ο αποκλεισμός της Ρωσίας από το παγκόσμιο σύστημα διατραπεζικών πληρωμών SWIFT.

Το SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) είναι ένα διεθνές σύστημα πληρωμών, το οποίο βασίζεται σε συναλλαγές μέσω ενός τυποποιημένου συστήματος κωδικών. Η πλειοψηφία των πελατών του SWIFT έχει τεράστιους όγκους συναλλαγών, όπως λ.χ. οι πληρωμές των ρωσικών εταιρειών ενέργειας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ είχε δηλώσει ότι πρόκειται για μια «έσχατη λύση»

Στις Βρυξέλλες ο Νίκος Δένδιας

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων συγκαλείται εκτάκτως σε συνέχεια και της χθεσινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου οι ΥΠΕΞ των 27 κρατών-μελών της ΕΕ να συζητήσουν για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική επίθεση και να συντονίσουν τις δράσεις τους για την επιβολή περιοριστικών μέτρων προς τη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας,  πριν από την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε σειρά επαφών με ξένους αξιωματούχους. Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ επικοινώνησε με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ, καθώς και με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα.Επίσης, χθες ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Ουκρανίας, της Πολωνίας και της Εσθονίας, καθώς και με τους επιτετραμμένους της Λετονίας και της Λιθουανίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook