Την ώρα που μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία και το Κίεβο σφυροκοπείται από τα ρωσικά στρατεύματα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν κλιμακώνει την ένταση απειλώντας Σουηδία και Φινλανδία σε περίπτωση που ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εισβολή στην Ουκρανία,   «άναψε φωτιές» με τη δήλωση της ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει αν η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

«Όλα τα κράτη-μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την αρχή ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων. Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία, όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να απαντήσει».

Την Πέμπτη, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν ρωτήθηκε για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της χώρας της, δηλώνοντας ότι μετά την εισβολή στην Ουκρανία, θα υπάρξουν νέες συζητήσεις με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Προφανώς η  δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα αποτελεί «απάντηση» στις παραπάνω δηλώσεις, τονίζοντας ότι «θα υπάρξουν συνέπειες εάν οι δύο χώρες ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook