Πάνω από 80 άνθρωποι βρίσκονταν στην πολυκατοικία που χτυπήθηκε σε προάστιο του Κιέβου, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. που πολιορκείται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Τέταρτη μέρα της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και μαίνονται οι μάχες περιφερειακά για την κατάληψη του Κιέβου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι οδομαχίες το πρωί της Κυριακής.

Ρωσικά πυρά χτύπησαν και το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο με τραγικό απολογισμό το θάνατο ενός 6χρονου παιδιού.

Εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ από το προάστιο Μπούχα, στα 30 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, δείχνουν άλλη μια πολυώροφη πολυκατοικία να έχει «χτυπηθεί» από πύραυλο, ρωσικά τανκς κινούνται στους δρόμους τις πόλεις, ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ Ουκρανοί πολίτες πετούν αυτοσχέδιες μολότοφ σε Ρώσους στρατιώτες.

Από την πολυκατοικία που χτυπήθηκε, διασώθηκαν πάνω από 80 άνθρωποι, ενώ πληροφορίες της ΕΡΤ έκαναν λόγο για μια νεκρή γυναίκα.

Η νύχτα ήταν εφιαλτική σε όλη τη δοκιμαζόμενη χώρα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις χτυπούν σε όλο το μέτωπο. Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ, κατά την τέταρτη ημέρα της εισβολής του στη χώρα. “Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ” που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν από τα μεσάνυχτα και μέχρι τώρα το πρωί ο Guardian και το CNN, χτυπήθηκε από σφοδρά πυρά και το ογκολογικό νοσοκομείων Παίδων στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 6χρονο παιδί και να τραυματιστούν άλλα τουλάχιστον τέσσερα άτομα, έφηβοι και ενήλικες.

Ο Serhii Chernysuk, γιατρός στο νοσοκομείο Okhmatdyt του Κιέβου, δήλωσε ότι στους τραυματίες περιλαμβάνονται δύο έφηβοι και τρεις ενήλικες.

«Ρωσικά πυρά πυροβολικού έπληξαν το παιδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Okhmadyt του Κιέβου, σκοτώνοντας ένα παιδί και τραυματίζοντας δύο, μαζί με δύο ενήλικες, μετέδωσε το TSN.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook