O Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε την αίτηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σε διάγγελμα του επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες. «Στόχος είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και να είμαστε ίσοι με αυτούς» υπογράμμισε

Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί ομόφωνη συμφωνία των 27 μελών της Ένωσης, και αυτή  την στιγμή «υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες» μεταξύ τους ως προς το θέμα, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προβεί σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα στο οποίο απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες. «Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθεί άμεσα η Ουκρανία με νέα ειδική διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας που είναι μαζί μας. Στόχος μας όμως είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε ίσοι», είπε νωρίτερα σήμερα στο διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Είμαστε σίγουροι ότι το αξίζουμε, είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να γίνει» προσέθεσε.

Η δήλωση του Σαρλ Μισέλ

Η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση απαιτεί ομόφωνη συμφωνία των 27 μελών της Ενωσης, και αυτήν την στιγμή «υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες» μεταξύ τους ως προς το θέμα, δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Η ένταξη είναι ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από καιρό από την Ουκρανία. Αλλά υπάρχουν διαφορετικές θέσεις και ευαισθησίες στους κόλπους της ΕΕ για την διεύρυνση» δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, αναφερόμενος στα δεδομένα που αφορούσαν την πριν από την ρωσική επίθεση συγκυρία.

«Η Ουκρανία θα διαβιβάσει μία επίσημη αίτηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διατυπώσει την επίσημη θέση της και το Συμβούλιο θα εκφρασθεί» εξήγησε ο Σαρλ Μισέλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook