Αλεξιπτωστές επιτέθηκαν στο Χάρκοβο, στην Ανατολική Ουκρανία ενώ οι οβίδες έχουν χτυπήσει σε όλη την πόλη.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 112 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας τις προηγούμενες 24 ώρες, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στο Χάρκοβο (ανατολικά), ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχες σε εξέλιξη. «Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στο Χάρκοβο (…) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή.

Βίντεο που ανέβασε στα social media o Αντόν Γεραστσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, φέρεται να δείχνει τη στιγμή της επίθεσης σε κεντρικό κτίριο στο Χάρκοβο:

Σύμφωνα με τον Γκεραστσένκο, εκδηλώθηκε εξάλλου πυρκαγιά στον χώρο σχολής πολιτών στο Χάρκοβο έπειτα από αεροπορικό πλήγμα. «Πρακτικά δεν απομένει πλέον καμία» περιοχή του Χαρκόβου που δεν έχει υποστεί «πλήγμα από οβίδα» του ρωσικού πυροβολικού, ανέφερε. Η έφοδος ρωσικών στρατευμάτων καταγράφηκε την έβδομη ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου και κλιμακώθηκε χθες.

Η Χερσώνα στα χέρια των Ρώσων

Tα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη νότια πόλη Χερσώνα, σύμφωνα με το BBC.

Δεν είναι σαφές ποια είναι η ακριβής κατάσταση στη Χερσώνα, αλλά τοπικές αναφορές λένε ότι ο ρωσικός στρατός είναι στους δρόμους.

Ο δήμαρχος της πόλης, Igor Kolykhayev, είχε πει στο τοπικό ραδιόφωνο ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον σιδηροδρομικό σταθμό και το λιμάνι της πόλης το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με το BBC Russian.

«Οι μάχες συνεχίζονται τώρα και η κατάληψη της πόλης μας βρίσκεται σε εξέλιξη», επισήμανε.
Δείτε το βίντεο από το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook