Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ανελέητα την Μαριούπολη , ενώ άγριο σφυροκόπημα δέχεται και η πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο.

Οι στιγμές είναι δραματικές με πολλούς άμαχους να έχουν «παγιδευτεί» στις πόλεις της Ουκρανίας, που δέχονται συνεχείς βομβαρδισμούς.

Η συμφωνία για κατάπαυση πυρός προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι δεν προχώρησε ποτέ με Ουκρανία και Ρωσία να εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για το «σπάσιμο» της συμφωνίας.
έχοντας ήδη πάρει τον έλεγχο της πόλης Μποροντιάνκα, βορειοδυτικά του Κιέβου, η οποία έχει «καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς» σύμφωνα με ουκρανικές πηγές ενημέρωσης.

Όπως δήλωσε Αλεξέι Κουλέμπα, η πόλη Μποροντιάνκα, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου, καταστράφηκε ολοσχερώς και καταλήφθηκε από τους Ρώσους.

«Δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό ρεύμα εκεί… Δεν υπάρχει Μποροντιάνκα. Έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά. Το κέντρο της πόλης είναι απλά φρικιαστικό. Η Μποροντιάνκα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων», δήλωσε ο Ολεκσέι Κουλέμπα, επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Κιέβου.

Σούμι και Μαριούπολη «στα πρόθυρα ανθρωπιστικής καταστροφής»

Η κατάσταση στην περιοχή Σούμι και την πόλη της Μαριούπολης είναι «στα πρόθυρα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής», δήλωσε ουκρανικός κυβερνητικός αξιωματούχος στο τηλεοπτικό κανάλι Ukraine-24 το πρωί της Κυριακής.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή νερού στις πόλεις Akhtyrka και Trostyanets στη βόρεια περιοχή Sumy, δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος Vadim Denisenko. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το βράδυ του Σαββάτου πέρασε «σχετικά ήρεμα».

Επίσης νωρίτερα όπως αναφέρει το Sky News αναφορές από Ουκρανούς αξιωματούχους ότι μια προηγούμενη κατάπαυση του πυρός που είχε σκοπό να επιτρέψει στους αμάχους να διαφύγουν από την πόλη της Μαριούπολης διήρκεσε λιγότερο από 30 λεπτά πριν ξαναρχίσουν οι βομβαρδισμοί.

Ωστόσο, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλέστηκε τον Έντουαρντ Μπασουρίν, διοικητή των αυτονομιστών του Ντόνετσκ, ο οποίος είπε ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος θα μπορούσε να ανοίξει ξανά την Κυριακή.

Ο δήμαρχος Μαριούπολης δήλωσε ότι η πόλη, η οποία έχει πληθυσμό σχεδόν 400.000 κατοίκων, είναι χωρίς ρεύμα εδώ και πέντε ημέρες, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και μετά την επίθεση δέχεται η πόλη. «Χάσαμε την εφεδρική μας παροχή νερού και έτσι είμαστε εντελώς χωρίς νερό αυτήν την στιγμή», είπε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος της πόλης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook