Και νέο μήνυμα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στη δημοσιότητα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την οργή του για τους συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις των πόλεων της Ουκρανίας και συγκεκριμένα της Μαριούπολης, όπου οι άμαχοι είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να φύγουν.

Όπως είπε ένα μικρό παιδί πέθανε από αφυδάτωση στην Μαριούπολη!

Ο Ζελένσκι, στο νέο του μήνυμα, δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του για τις υποσχέσεις πως η Ουκρανία θα στηριχθεί, που όμως δεν έγιναν πράξεις! «Σήμερα είναι 13 ημέρες που ακούμε υποσχέσεις. 13 ημέρες που μας λένε ότι θα μας βοηθήσουν στον αέρα, ότι θα υπάρξουν αεροσκάφη, ότι θα μας τα παραδώσουν», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Όμως την ευθύνη γι’ αυτό φέρουν επίσης αυτοί που δεν μπόρεσαν να πάρουν μια απόφαση στη Δύση εδώ και 13 ημέρες. Αυτοί που δεν εγγυήθηκαν την ασφάλεια του ουκρανικού αέρα από τους Ρώσους δολοφόνους. Η ανθρωπιά, η οποία πρέπει να επικρατήσει στις παγκόσμιες πρωτεύουσες, πρέπει να υπερισχύσει του φόβου», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Νεκρό παιδί στη Μαριούπολη 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ακόμα ότι ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση στην πολιορκημένη Μαριούπολη, η οποία έχει μείνει χωρίς παροχή νερού, ηλεκτρικού ρεύματος ή θέρμανση για μέρες και πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν στον ανθρωπιστικό διάδρομο, σταματώντας την εκκένωση αμάχων.

«Το 2022 από αφυδάτωση», είπε ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, παρομοιάζοντας την ανθρωπιστική κρίση που συνδέεται με τον ρωσικό βομβαρδισμό ουκρανικών πόλεων με αυτήν που είχε προκληθεί από την εισβολή των Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο θάνατος του παιδιού δεν έχει καταστεί δυνατό μέχρι στιγμής να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, επισημαίνει το Reuters.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” για τον αφοπλισμό της γειτονικής της χώρας και τη σύλληψη ηγετών, τους οποίους χαρακτηρίζει “νεοναζί” και αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook