Υπό πολιορκία βρίσκεται εδώ και μέρες το Κίεβο, αλλά όπως όλα δείχνουν ο κλοιός των Ρώσων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας στενεύει.

Δορυφορικές εικόνες της αμερικανικής εταιρίας Maxar δείχνουν τεθωρακισμένα της Ρωσίας λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, στο αεροδρόμιο Αντόνοφ στο Γκοστόμελ, που απέχει περίπου μισή ώρα από το Κίεβο.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Σε μια από της εικόνες της Maxar, διακρίνεται η κατεστραμμένη γέφυρα στο Ίρπιν, νότια του Αντόνοφ στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας και μεγάλες ουρές αυτοκινήτων. Όπως αναφέρει δημοσιογράφος διεθνούς δικτύου στο twitter, η γέφυρα καταστράφηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να σταματήσουν μια ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στο Κίεβο από εκείνο το σημείο.

Το μόνο ευχάριστο είναι η έναρξη μίας νέας εκεχειρίας, που ανακοίνωσε η ρωσική ηγεσία για τις 9 το πρωί σήμερα έως τις 9 το βράδυ για την απομάκρυνση των αμάχων από πόλεις που δέχονται επιθέσεις, όπως το Χάρκοβο, το Κίεβο, η Μαριούπολη και άλλες. Η Μόσχα απαίτησε να υπάρξει ουκρανική επιβεβαίωση γι’ αυτή την κίνηση.
Αργά τη νύχτα πάντως η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απομακρύνθηκαν με επιτυχία οι πρώτοι άμαχοι από την πόλη Σούμι, καθώς μία οχηματοπομπή 22 λεωφορείων έφθασε στην πόλη Πολτάβα.

Σήμερα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Κίεβο, καθώς εκφράζονται σοβαρές ανησυχίες ότι επίκειται μαζική ρωσική εισβολή στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι σειρήνες συναγερμού ηχούν, ενώ εκρήξεις ακούγονταν στα προάστια.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών αναφέρει ότι δεν αποκλείεται η Ρωσία να κάνει την τελική επίθεση στο Κίεβο, τα επόμενα τρία με τέσσερα εικοσιτετράωρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook