Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ανάμεσα στους επτά Ρώσους ολιγάρχες που μπήκαν σε "μαύρη" λίστα και παγώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία , στο Ηνωμένο Βασίλειο .

Κυρώσεις σε επτά Ρώσους ολιγάρχες ανακοίνωσε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο ανάμεσά τους και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι οι επτά ολιγάρχες που προστέθηκαν στον κατάλογο των κυρώσεων λόγω των διασυνδέσεών τους με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν συνολική καθαρή αξία 15 δισεκατομμύρια στερλίνες.
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στην ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Ωστόσο μετά τις κυρώσεις σε βάρος του είναι στον αέρα η πώληση της Τσέλσι που είχε ανακοινώσει πριν από μία εβδομάδα.
Την ίδια ώρα οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στον Αμπράμοβιτσς από την Βρετανική κυβέρνηση επηρεάζουν και την Τσέλσι καθώς η ομάδα δεν θα μπορεί πλέον να πουλά εισιτήρια για τους αγώνες της, να κάνει μεταγραφές παικτών ενώ κλείνει και το κατάστημά της. Η ομάδα θα μπορεί να λειτουργήσει με ειδική άδεια, όμως η πώληση βρίσκεται αναμονή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Οι άλλοι έξι ολιγάρχες που η Βρετανία έχει επιβάλει κυρώσεις είναι οι: Σετσίν, Ντεριπάσκα, Λεμπέντεφ, Μίλερ, Κόστιν και Τοκάρεφ.

O Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group. Ο Σετσίν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya.

«Δεν μπορεί να υπάρξουν ασφαλή καταφύγια γι’ αυτούς που υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. «Οι σημερινές κυρώσεις είναι το πιο πρόσφατο βήμα στην αταλάντευτη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον ουκρανικό λαό. Θα είμαστε ανελέητοι στην καταδίωξη αυτών που διευκολύνουν το φόνο αμάχων, την καταστροφή νοσοκομείων και την παράνομη κατοχή κυρίαρχων συμμάχων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις