Απειλητικός Πούτιν: Θα αυξηθούν παγκοσμίως οι τιμές των τροφίμων αν επιμείνετε στις κυρώσεις

Απειλητικός προς τη Δύση εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης είπε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Ρωσία είναι παράνομες.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι οι δυτικές κυβερνητικές εξαπατούν τους λαούς τους και ότι οι τιμές των καυσίμων στη Δύση ανεβαίνουν εξαιτίας των λανθασμένων υπολογισμών και όχι εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.
Η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματά της, προσέθεσε επίσης, ομολογώντας για πρώτη φορά ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα του.
Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περαιτέρω, εάν οι δυτικές χώρες εντείνουν τις πιέσεις προς τη Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.
Ο Ρώσος υπουργός Αγροτικής Οικονομίας, Ντμίτρι Πατρούσεφ, δήλωσε κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Πούτιν, ότι η ασφάλεια των τροφίμων είναι διασφαλισμένη και ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τις δεσμεύσεις της στον τομέα των εξαγωγών για τις παγκόσμιες αγορές αγροτικών προϊόντων.
Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως η Ρωσία τηρεί τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τις ενεργειακές προμήθειες, ιδιαίτερα από την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να διακόψουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη χώρα του. Χαρακτήρισε τις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία παράνομες και υποστήριξε πως οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους.
«Όσο για τις χώρες που κάνουν εχθρικά βήματα προς εμάς και την οικονομία μας, γνωρίζουμε καλά ότι καλούν τους πολίτες τους να σφίξουν τη ζώνη τους, να ντυθούν ζεστά και, γενικά, υποδεικνύουν τις κυρώσεις που μας επιβάλλουν, ως αιτία για την επιδείνωση της κατάστασής τους», σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης. «Όλα φαίνονται πολύ περίεργα, ειδικά από τη στιγμή που εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας στον τομέα του ενεργειακού εφοδιασμού», τόνισε.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Πούτιν έφερε τις ΗΠΑ, λέγοντας πως, μολονότι η συμμετοχή της Ρωσίας στις προμήθειες πετρελαίου στη χώρα ανέρχεται μόλις σε 3%, ο πληθωρισμός έχει εκτοξευθεί σε ιστορικά ύψη. «Το χρησιμοποιούν αυτό (σ.σ. τον πόλεμο στην Ουκρανία) για να εξαπατούν τους πολίτες τους» σχολίασε.
Η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματά της, προσέθεσε επίσης.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι τιμές των καυσίμων στη Δύση ανεβαίνουν εξαιτίας των λανθασμένων υπολογισμών των δυτικών κυβερνήσεων και όχι εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Είπε επίσης ότι η χώρα του δεν θα κόψει τους δεσμούς με καμία χώρα και είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, είπε ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αμπού Ντάμπι: Ξέσπασε σε λυγμούς ο Φουρνιέ μετά την ήττα και ο Σπανούλης τον παρηγορεί (βίντεο)
- Final Four 2025, Ολυμπιακός – Μονακό 68-78: Ματ από Σπανούλη, τέλος το όνειρο για τους Πειραιώτες
- Euroleague Final-4: Παρέδωσε τα σκήπτρα ο Παναθηναϊκός που έχασε 82-76 από την Φενέρμπαχτσε
- Φρέντι Μέρκιουρι: Αποκάλυψη – σοκ για την άγνωστη κόρη του – Ζει στην Ευρώπη και είναι γιατρός
- Πως η πρώην δημοσιογράφος και PR έστηνε την απάτη με τα Vip ταξίδια – Οι υποσχέσεις για εισιτήρια στο Final 4 – Τι λέει η ίδια ( βίντεο)
- Πάτρα: Το μάρμαρο έπεσε στο κεφάλι του, μόνο η καρδιά του χτυπούσε», περιγράφει η σύζυγος του 59χρονου για τον φονικό τραυματισμό του
- Στην αντεπίθεση το Χάρβαρντ: Μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ για να σταματήσει την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών
- Ντόναλντ Τράμπ: Με δασμούς 50% απειλεί την ΕΕ – «Οι συζητήσεις μας μαζί τους δεν οδηγούν πουθενά!», λέει
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook