Μηνιαίο επίδομα ετοιμάζεται να καταβάλλει η Βρετανία σε πολίτες που θα προσφερθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ετοιμάζει νομοσχέδιο για την καταβολή μηνιαίου επιδόματος 350 λιρών σε κάθε κάτοικο που θα φιλοξενήσει στο σπίτι του πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Το νέο πρόγραμμα, με την ονομασία «Σπίτια για την Ουκρανία», θα επιτρέψει σε πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία να μεταβούν στη Βρετανία ακόμη κι αν δεν έχουν συγγενείς εκεί, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Τζόνσον.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έχει σκοπό να μετριάσει τις αντιδράσεις και στη Βρετανία και στο εξωτερικό μετά την αντίδρασή της στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η βρετανική κυβέρνηση θα καταβάλλει μηνιαίο επίδομα 350 λιρών (418 ευρώ) σε όποιους μπορούν να προσφέρουν στέγη σε πρόσφυγες για ελάχιστη περίοδο έξι μηνών.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να παρουσιάσει τη Βρετανία ως ηγέτιδα δύναμη στην κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία — την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» — αλλά η κυβέρνησή του δέχεται επικρίσεις για τις καθυστερήσεις στην αποδοχή προσφύγων.

Το νέο σχέδιο προβλέπει ότι ιδιώτες, φιλανθρωπικές οργανώσεις, επιχειρήσεις και κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να προσφέρουν καταλύματα μέσω μιας ιστοσελίδας μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Οι πρόσφυγες από την Ουκρανία μπορεί να ξεπεράσουν τα 4 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος από τις αρχικές εκτιμήσεις, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook