Στο Ιρπίν από πυρά Ρώσων στρατιωτών σκοτώθηκε δημοσιογράφος των New York Times, ανταποκριτής του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ ένας ακόμη δημοσιογράφος έχει τραυματιστεί.

Ένας δημοσιογράφος των New York Times στην Ουκρανία είναι νεκρός, σύμφωνα με την αστυνομία του Κιέβου και μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο βραβευμένος 51χρονος καμεραμάν, Μπρεντ Ρενό, έπεσε νεκρός από πυρά Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά ενός αυτοκινήτου στο Ίρπιν.

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική αστυνομία

Η ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού

“Οι κατακτητές σκοτώνουν εν ψυχρώ ακόμη και δημοσιογράφους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να δείξουν την αλήθεια για τις θηριωδίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. 51χρονος ανταποκριτής παγκοσμίου φήμης ΜΜΕ, πυροβολήθηκε σήμερα στο Ίρπεν. Άλλος ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Τώρα προσπαθούν να βγάλουν το θύμα έξω από τη ζώνη μάχης. Φυσικά, το επάγγελμα του δημοσιογράφου ενέχει ρίσκο, αλλά ο Αμερικανός πολίτης, Brent Renaud, πλήρωσε με τη ζωή του, που προσπάθησε να αποκαλύψει την σκληρότητα του επιτιθέμενου. Λυπούμαστε πολύ για την απώλεια”.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος που επέβαινε στο αμάξι και έχει μεταφερθεί σε μονάδα υγείας.

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον αναφερόμενο θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου κοντά στο Κίεβο.

Ο Μπρεντ και ο αδελφός του Κρεγκ είναι βραβευμένοι σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικοί παραγωγοί που από τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Times, δεν βρισκόταν στην Ουκρανία για το Μέσο της Νέας Υόρκης, ωστόσο έφερε τα διακριτικά των Times από παλαιότερη συνεργασία του.

«Η δουλειά των αδελφών Ρενό τους έχει οδηγήσει σε όλο τον κόσμο σε πολλές από τις πολεμικές συγκρούσεις και τα επικίνδυνα σημεία της τελευταίας δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, του σεισμού στην Αϊτή, του πολέμου των ναρκωτικών στο Μεξικό και της πολιτικής αναταραχής στην Αίγυπτο», αναφέρει η Sui στο Κέντρο Πούλιτζερ.

«Οι ταινίες και τα τηλεοπτικά τους προγράμματα έχουν κερδίσει βραβεία, μεταξύ των οποίων ένα Peabody, ένα βραβείο IDA για την καλύτερη τηλεοπτική σειρά, δύο βραβεία Overseas Press Club, δύο βραβεία Columbia Dupont και ένα βραβείο Edward R. Murrow για τη συνεργασία τους με τους New York Times».

H ανακοίνωση των The New York Times

Στην ανακοίνωσή του, οι New York Times αναφέρουν: «Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του Μπρεντ Ρενό.Ο Μπρεντ ήταν ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης που με το έργο του είχε βοηθήσει τα μέγιστα τους New York Times.

Παρότι έχει προσφέρει στους Times στο παρελθόν, δεν ήταν απεσταλμένος από τους Times στην Ουκρανία. Κάποια μέσα ίσως μετέφεραν πως ήταν δικός μας απεσταλμένος καθώς φορούσε διακριτικό των Times, όμως αυτό του είχε δοθεί για μια δουλειά πριν πολλά χρόνια».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook