Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία 9 ορόφων στο Κίεβο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας εδώ και μέρες πολιορκείται ασφυκτικά από τους Ρώσους.

Σύμφωνα με τους Έλληνες ανταποκριτές στο Κίεβο, δεν ήχησαν οι σειρήνες πριν η οβίδα χτυπήσει την πολυκατοικία!

Στην πολυκατοικία όπου κατοικούν άμαχοι έχει ξεσπάσει φωτιά και συνεργεία της Πυροσβεστικής και του Στρατού έχουν σπεύσει, απεγκλωβίζοντας τους ανθρώπους.

Όπως μεταδίδει το Kyiv Independent δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά από το φλεγόμενο κτίριο ενώ άλλα εφτά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Συγκλονίζουν οι εικόνες που φέρνουν στη δημοσιότητα ουκρανικά ΜΜΕ και δείχνουν ένα κτίριο εννέα ορόφων σε προάστιο του Κιέβου που χτυπήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας από τις ρωσικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Σύμφωνα με την Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας το πολυόροφο κτίριο βρίσκεται στη γειτονιά Ομπολόν και χτυπήθηκε από οβίδα γύρω στις 5 τα ξημερώματα. Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία εμφανίζονται πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν τις φλόγες και να βοηθούν κόσμο να βγει από το κτίριο.

Επίσης το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Παράλληλα «ετοιμάζονται» νέες επιθέσεις σε Χάρκοβο, Σούμι και Μπρόβαρι ( προάστιο του Κιέβου) «Ο εχθρός συγκεντρώσει σχηματισμούς και μετακινεί στρατηγικά αποθέματα στα σύνορά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook