Συνεχίζεται για 19η μέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τα Ηνωμένα Έθνη να ανακοινώνουν ότι σήμερα τουλάχιστον 636 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 46 παιδιά.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή σε έναν ραδιοτηλεοπτικό πύργο στην περιφέρεια Ρίβνε, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιτάλι Κόβαλ.

«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», ανέφερε σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς του Κιέβου που έθεσαν στο στόχαστρο ένα κτίριο κατοικιών και το εργοστάσιο κατασκευής αεροσκαφών Antonov, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Συγκλονιστικές , είναι οι εικόνες που δημοσιεύονται  στα  μέσα ενημέρωσης, μετά τις δεκάδες πυραυλικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί από το πρωί της Δευτέρας ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό του Κιέβου.

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, με ανάρτησή του στο Twitter, κάνει λόγο για «σκηνικό Αποκάλυψης». Εκτός από το Κίεβο, τονίζει ότι τρομακτική είναι η εικόνα και σε Σούμι, Χάρκοβο, Μαριούπολη. Στη συνέχεια εξαπολύει επίθεση στη Ρωσία, τονίζοντας πως αυτό που φέρνει η Μόσχα είναι ο θάνατος των πολιτών, η καταστροφή των πόλεων, της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων, της ελευθερίας.

Και προσθέτει: «Δεν είναι Σλάβοι. Είναι Ορκ. Αλλά εμείς θα νικήσουμε».

Οι ρωσικές δυνάμεις βάλλουν ασταμάτητα  και εναντίον της πόλης Χάρκοβο.

Ο δήμαρχος του Χαρκόβου δήλωσε σήμερα ότι η πόλη του σφυροκοπείται ασταμάτητα από τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες βάλλουν εναντίον συνοικιών στο κέντρο της, προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων.

«Βάλλουν εναντίον μας ασταμάτητα», είπε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέκοφ, σε δηλώσεις του στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Συνεχίζεται για 19η μέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τα Ηνωμένα Έθνη να ανακοινώνουν ότι σήμερα τουλάχιστον 636 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία, ανάμεσά τους 46 παιδιά.

Ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποστολή και διασταύρωση αναφορών από σημεία σφοδρών συγκρούσεων, όπως το Χάρκοβο και η Μαριούπολη.

Το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τόνισε ότι ο Ρωσικός στρατός ανασυντάσσεται για άλλη μια επιθετική επιχείρηση με επίκεντρο το Κίεβο, το Μικολάγιεβ και το Κρύβι Ριγκ.

Το Κρεμλίνο επιχείρησε να παρουσιάσει την αποτυχία του να καταλάβει τις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας ως πράξη (αυτο)περιορισμού για την προστασία των αμάχων. Ο Πεσκόφ τόνισε ότι μπορούν να το πράξουν, καθότι όλες οι πόλεις είναι περικυκλωμένες.

Στην πολιορκημένη Μαριούπολη έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 2.500 άμαχοι, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι μία πομπή με 160 οχήματα κατάφερε να εξέλθει της πόλης αξιοποιώντας το ανθρωπιστικό πέρασμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook