Για 20η μέρα μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία , ενώ η Μαριούπολη και οι κάτοικοι της περνούν δραματικές ώρες με τον ρωσικό στρατό να έχει καταλάβει ένα νοσοκομείο, σκορπώντας τον τρόμο.

Ο ρωσικός στρατός κρατάει ομήρους γιατρούς και ασθενείς νοσοκομείου στη Μαριούπολη σύμφωνα με τις ουκρανικές πηγές

«Οι Ρώσοι ανάγκασαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια να έρθουν στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να φύγουμε» αναφέρει εργαζόμενος στο νοσοκομείο – Ακτιβιστές αναφέρουν ότι οι στρατιώτες απειλούν με πυροβολισμό όποιον επιχειρήσει να βγει

Ο ρωσικός στρατός έχει πιάσει ομήρους γιατρούς και ασθενείς από το Περιφερειακό Νοσοκομείο Εντατικής Θεραπείας στη Μαριούπολη σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Unian.

«Οι Ρώσοι εισβολείς πήραν ομήρους, γιατρούς και ασθενείς. Ένας από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου κατάφερε να διαφύγει και μας μετέφερε τα νέα», είπε ο Κιριλένκο. «Είναι αδύνατο να βγεις από το νοσοκομείο. Ακούγονται πυροβολισμοί, οι όμηροι κάθονται στο υπόγειο. Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να φύγουν από το νοσοκομείο εδώ και δύο μέρες. Πολυώροφα κτίρια καίγονται γύρω μας… Οι Ρώσοι οδήγησαν 400 άτομα από γειτονικά σπίτια στο νοσοκομείο μας. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω», ανέφερε ένας εργαζόμενος.

Ο Ουκρανός στρατιωτικός διοικητής Πάβελ Κιριλένκο απευθυνόμενος σε διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησε να καταδικάσουν τις «κακόβουλες παραβιάσεις των κανόνων του πολέμου, καταφεύγοντας σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook