Ευχάριστα είναι τα νέα για τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει καταφύγιο σε θέατρο της Μαριούπολης στην Ουκρανία, που βομβαρδίστηκε χτες από τις ρωσικές δυνάμεις

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το καταφύγιο άνοιξε και οι άνθρωποι βγαίνουν σώοι.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, το καταφύγιο των αμάχων κάτω από το κτίσμα του θεάτρου (μεγάλο μέρος του οποίου κατέρρευσε) φαίνεται πως άντεξε στην επίθεση και επιζώντες έχουν αρχίσει να βγαίνουν ζωντανοί καθώς απομακρύνονται τα συντρίμμια.

Κατακραυγή για την επίθεση στο θέατρο όπου είχαν καταφύγει πάνω από 1.000 άμαχοι

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν σήμερα τη Ρωσία πως κατέστρεψε χθες Τετάρτη με αεροπορικό βομβαρδισμό θέατρο της Μαριούπολης στο οποίο είχαν καταφύγει πάνω από χίλιοι άνθρωποι. «Οι εισβολείς κατέστρεψαν το Δραματικό Θέατρο. Κτίριο όπου είχαν βρει καταφύγιο πάνω από χίλιοι άνθρωποι. Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ», ανέφερε ο δήμος της Μαριούπολης μέσω Telegram.
Η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, που ειδικεύεται στις στις δορυφορικές εικόνες, έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφία του Δραματικού Θεάτρου που τραβήχτηκε τη Δευτέρα, κατ’ αυτήν. Στο στιγμιότυπο αυτό, διακρίνεται η λέξη «παιδιά» γραμμένη στο έδαφος με τεράστια λευκά γράμματα στη ρωσική γλώσσα, μπροστά και πίσω από το κτίριο.

Ο δήμος της Μαριούπολης δημοσιοποίησε από τη δική του πλευρά στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφία που δείχνει το κεντρικό τμήμα του θεάτρου εντελώς κατεστραμμένο, με μια λευκή στήλη καπνού να υψώνεται από τα συντρίμμια. Ο απολογισμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της έπληξαν το κτίριο, κατηγορεί τη μονάδα ουκρανών εθνικιστών Αζόφ.

Η δημοτική αρχή επιμένει ωστόσο ότι ρωσικό «αεροσκάφος έριξε βόμβα στο κτίριο», ενώ ανέφερε πως «είναι αδύνατον» να εξακριβωθεί πόσα είναι τα θύματα «καθώς ο βομβαρδισμός συνοικιών συνεχίζεται». «Η είσοδος του καταφυγίου έχει κλείσει από τα συντρίμμια», διευκρίνισε.

Δεκατρία λεωφορεία που μετέφεραν κάπου τριακόσιους πρόσφυγες από την πολιορκούμενη πόλη της Μαριούπολης έφθασαν σήμερα στην περιφέρεια Ροστόφ της Ρωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ουκρανοί είχαν γράψει τη λέξη «Παιδιά» με τεράστια γράμματα έξω από το κτήριο για να μην το βομβαρδίσουν οι Ρώσοι:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook