Συνεχίζεται ο άγριος βομβαρδισμός του Κιέβου καθώς η Ρωσία έχει εντείνει τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ σφυροκοπούνται από τα ρωσικά πυρά και άλλες πόλεις με νεκρούς και πολλούς τραυματίες από τον άμαχο πληθυσμό.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων σε Κίεβο, Λβιβ (κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία), Χάρκοβο και Κραματόρσκ είναι τέσσερις νεκροί και πολλοί τραυματίες. Για άλλη μια φορά οι εικόνες της καταστροφής κόβουν την ανάσα. Έξι πύραυλοι «χτύπησαν» στη Λβίβ και εκτοξεύτηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα, πολλά χιλιόμετρα μακριά.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένα πολυώροφο κτίριο στο Χάρκοβο έγινε στόχος βομβαρδισμών σήμερα το πρωί, με αποτέλεσσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος, 11 ακόμη να τραυματιστούν και ένας ακόμη να εγκλωβιστεί στα ερείπια.

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και στην πόλη Κραματόρσκ, με τον κυβερνήτη της πόλης Πάβλο Κιριλένκο να αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Στον τόπο της επίθεσης πολυκατοικίας στο Κίεβο βρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης , Βιτάλι Κλίτσκο.

«Έχουμε περάσει στην αντεπίθεση», λένε οι Ουκρανοί, με τον πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να υπόσχεται ότι σύντομα θα είναι ελεύθεροι.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν θραύσματα ρωσικού πυραύλου έπεσαν σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η υπηρεσία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι 12 άνθρωποι διασώθηκαν και 98 απομακρύνθηκαν από το πενταώροφο κτίριο.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την καταστροφή σε πολυκατοικία στο βόρειο Κίεβο, όπου έπεσαν θραύσματα ρωσικού πυραύλου.


Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει στο Reuters ότι μια έκρηξη ακούστηκε στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί και στη συνέχεια υψώθηκε καπνός στον ουρανό.

Τα ξημερώματα έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης και η πόλη Λβιβ. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν τη συνοικία του αεροδρομίου της πόλης, που βρίσκεται στα δυτικά, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία.

«Πύραυλοι έπληξαν τη συνοικία του αεροδρομίου της Λβιβ», ανέφερε ο δήμαρχος της Λβιβ Αντρίι Σάντοβι μέσω Facebook, διαβεβαιώνοντας ότι δεν χτυπήθηκε το ίδιο το αεροδρόμιο.

Οι αρχές αποτιμούν την κατάσταση και θα δώσουν αργότερα νεότερα, πρόσθεσε. Νωρίτερα, ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις στην πόλη.

Σε χωριστή ανακοίνωσή της, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η περιοχή χτυπήθηκε από τέσσερις πυραύλους Κρουζ, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από τη Μαύρη Θάλασσα, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από εκεί. Άλλοι δύο ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από τις συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας προτού πλήξουν τον στόχο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εκτίμηση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι πως επρόκειτο για πυραύλους Kh-555, οι οποίοι εκτοξεύονται συνήθως από ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά. Ο δήμαρχος της Λβιβ ανέφερε ότι σωστικά συνεργεία επιχειρούν στον τόπο του πλήγματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook