Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει η ξαφνική διακοπή της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε, υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», σταμάτησε η live μετάδοση. H κρατική τηλεόραση μάλιστα άρχισε να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε πως η μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στη συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

Παντού ωστόσο κυριαρχούσε το «Ζ», σύμβολο της εισβολής στην Ουκρανία, το οποίο αναλυτές αποκαλούν την «σβάστικα του Πούτιν». Ακόμη και οι παρουσιαστές φορούσαν κονκάρδες με το γράμμα «Ζ».

Βίντεο πάντως δείχνει τη στιγμή που ο Πούτιν αποχωρεί από το στάδιο με το πλήθος να τον αποθεώνει.

Στο στάδιο Λουζίνσκι της Μόσχας υπολογίζεται ότι βρέθηκαν 90.000 άνθρωποι με την πλειονότητά τους να είναι κρατικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε κρατικές επιχειρήσεις και φοιτητές που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο γήπεδο.

Την ίδια ώρα υπάρχουν αναφορές στα social media ότι η “αυθόρμητη” προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση -συναυλία πληρώθηκε με 300 ρούβλια το κεφάλι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook