Γενική κατακραυγή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Παίδων και μαιευτηρίου στη Μαριούπολη με τις συγκλονιστικές εικόνες εγκύων που είχαν τραυματιστεί να κάνουν το γύρου του κόσμου

Οι εικόνες της εγκύου να μεταφέρεται αιμόφυρτη, από τους διασώστες μετά τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Και η Ελλάδα θα αναλάβει να το οικοδομήσει ξανά, προκειμένου να λειτουργήσει.

Το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τετραμερή που έγινε στη Ρώμη κι εκείνος συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό. Η Ελλάδα θα αναλάβει να ξαναχτίσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη, την πόλη, άλλωστε, όπου ζουν χιλιάδες ομογενείς.

Εκφράζω δημόσια τον αποτροπιασμό μου για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και ειδικά στην Μαριούπολη. Εκεί, κατοικούν πάνω από 100.000 ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί. Η κυβέρνηση θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που καταστράφηκε ως μια μικρή έμπρακτη υποστήριξη όταν με το καλό τελειώσουν οι εχθροπραξίες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη σχετική ανάρτηση και στα αγγλικά, ενώ του απάντησε στα ελληνικά μέλος της Ουκρανικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη: «Ευχαριστώ πολύ, αγαπητοί Έλληνες φίλοι!


Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για την αεροπορική επίθεση στο νοσοκομείο Παλιδων και μαιευτήριο στη Μαριούπολη, επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένα 6χρονο κοριτσάκι, και λίγες μέρες μετά μια έγκυος γυναίκα και το μωρό της, που γεννήθhκε νεκρό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook