Οκτώ νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής, αιματηρός απολογισμός από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Κίεβο από τα ρωσικά πυρά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από τη στιγμή που το εμπορικό κέντρο στο Κίεβο της Ουκρανίας καταστρέφεται ολοκληρωτικά από τα οπλικά συστήματα του Ρωσικού στρατού χτες τη νύχτα.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε πως το εμπορικό κέντρο στο Κίεβο χτυπήθηκε επειδή οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη πυρομαχικών. «Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ σε δημοσιογράφους.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως χρησιμοποιήθηκαν υψηλής ακριβείας πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξει το εμπορικό κέντρο, λέγοντας ότι «υψηλής ακριβείας οπλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς κατέστρεψαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Μαρτίου μια ουκρανική μονάδα εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών και έναν χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών σε εμπορικό κέντρο που δεν λειτουργούσε».

Στο βίντεο φαίνεται ο πύραυλος που πέφτει στο γυμναστήριο Sport Life έξω από το εμπορικό κέντρο Retroville, ισοπεδώνοντας το κτίριο του γυμναστηρίου και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε όλο το εμπορικό κέντρο, αλλά και σε κτίρια μακριά από αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρει στο tweet του ότι «το σύστημα ζωντανής παρακολούθησης και καταγραφής δείχνει πώς τα ουκρανικά MLRS χρησιμοποιούν ένα εμπορικό κέντρο ως καταφύγιο για πυραύλους και ανεφοδιασμό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook