Συγκινεί η μαρτυρία της 27χρονης Βικτόριας από την Μαριούπολη για την εφιαλτική κατάσταση που ζούν οι συμπολίτες της.

Η Μαριούπολη βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και σφυροκοπείται για 3η εβδομάδα, ενώ οι κάτοικοι που έχουν μείνει δεν είναι ασφαλείς ούτε στα υπόγεια καταφύγια από τους βομβαρδισμούς.

Οι κάτοικοι ζούν χωρίς νερό, τροφή και θέρμανση, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τους 2.500.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της 27χρονης Βικτόριας που κατάφερε να διαφύγει και λέει ότι γνωρίζει “τουλάχιστον τρία παιδιά που πέθαναν από αφύδατωση”.

Η 27χρονη Βικτόρια, η οποία κατάφερε να φύγει και να γλιτώσει από την πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης στη νότια Ουκρανία, μίλησε στην εκπομπή Live Breakfast του BBC, για το πώς άφησε πίσω της την οικογένεια και βρήκε καταφύγιο σε ένα χωριό σε απόσταση περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη της.

“Η πόλη μου έχει καταστραφεί εντελώς”, λέει, με τη φωνή της να τρέμει καθώς περιγράφει ακούγοντας τους καθημερινούς βομβαρδισμούς των ρωσικών επιθέσεων.

“Οι άνθρωποι μένουν στο υπόγειο, αλλά αυτό δεν είναι ασφαλές. Βομβαρδίζουν τόσο σκληρά τα υπόγεια καταφύγια που καταστρέφονται.”

Η νεαρή γυναίκα επιβεβαιώνει αυτό που μεταδίδεται εδώ και μέρες: ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό και νερό.

“Τρία παιδιά που ξέρω πέθαναν από αφυδάτωση. Είμαστε στον 21ο αιώνα και παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση στην πόλη μου. Πεθαίνουν από την πείνα τώρα.” Η Βικτόρια προσθέτει ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει άλλα μέλη της οικογένειας να φύγουν από τη Μαριούπολη και τώρα αισθάνεται απελπισμένη”.


“Θα μείνω στην Ουκρανία και θα προσπαθήσω να σώσω την οικογένειά μου στη Μαριούπολη. Η Μαριούπολη είναι η ζωή μου, δεν καταλαβαίνω γιατί να φύγω από την πόλη μου, τη χώρα μου λόγω της Ρωσίας”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook