Την εξαίρεση του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, φέρεται να ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελέμσκι από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι , σύμφωνα με την Wall Street Journal θεωρεί τον Ρομάν Αμπράμοβιτς σημαντικό διαμεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σύμφωνα με τη Wall Street Journal κατά την τελευταία συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φέρεται να του ζήτησε να βγάλει επί του παρόντος τον Αμπράμοβιτς από τοη λίστα των κυρώσεων , ώστε να συνεχίσει «να μεσολαβεί στις ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις».

Όπως ανέφεραν πηγές στο αμερικανικό μέσο ο Ζελένσκι φέρεται να είπε για τον Ρώσο ολιγάρχη ότι είναι σημαντικός μεσολαβητής για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Δεν πρόκειται να αποκαλύψουμε ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μπάιντεν και του προέδρου Ζελένσκι», δήλωσε η Έμιλι Χορν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Για χάρη των διαπραγματεύσεων και της επιτυχούς έκβασής τους, δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε τη διαδικασία ή τη συμμετοχή του κ. Αμπράμοβιτς», ανέφερε από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με  892 επιφανείς συμπατριώτες του  από την προηγούμενη εβδομάδα, σαν αντίποινα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook