Financial Times: Συμφωνία μαμούθ ΕΕ και ΗΠΑ για την προμήθεια φυσικού αερίου

Σχέδιο για την προμήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υγροποιημένο αέριο από τις ΗΠΑ αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Η Ευρωπαική Ένωση έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ για την προμήθεια 15 δισ.κυβικών μέτρων υγροποιημένου αερίου μέχρι το τέλος του 2022 γράφουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Financial Times στόχος της συμφωνίας είναι να απεξαρτηθεί η Ευρωπαική Ένωση από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία καθώς γίνεται από φέτος προσπάθεια να περιοριστούν οι ρωσικές εισαγωγές κατά τα δυο τρίτα.
Οι παραδόσεις του υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα έχουν ως στόχο της αντικατάσταση των 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που προμηθεύεται η ΕΕ από τη Ρωσία.
Σύμφωνα πάντα με τους Financial Times η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανάλυση CNN: Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική – αλλά αυτό είναι αρκετό για τον Ντόναλντ Τραμπ
- Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Σιγκαπούρη
- Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Πικράθηκα από τη διαθήκη, είχα κόντρα με τον πατέρα μου (βίντεο)
- Κερατσίνι: Κατέβηκα στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά για την αποθήκη, είπε ο αδελφός του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος (βίντεο)
- Αντώνης Σρόιτερ: H αποκάλυψη της συζύγου του για την ερώτηση που έκανε στο ChatGPT
- «Δεν έχω ιδέα για τα ροζ πάρτι στο Ντουμπάι», λέει η 26χρονη αστυνομικός για την καταγγελία σε βάρος της
- Πρώτη η Μάρα Ζαχαρέα και το δελτίο του STAR – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Γενέθλια για την Κατερίνα Καινούργιου: Η έκπληξη του Παναγιώτη Κουτσουμπή και το φλογερό φιλί – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook