Δέος προκαλούν οι πρώτες εικόνες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας από το βομβαρδισμένο θέατρο στη Μαριούπολη στην Ουκρανία.

Ηλικιωμένοι, μητέρες με παιδιά και άμαχοι που είχαν βρεί καταφύγιο στο θέατρο της Μαριούπολης, λίγα λεπτά μετά τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν ανάμεσα στα ερείπια και τους καπνούς να βρούν δίοδο διαφυγής…

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό τουλάχιστον 300 άτομα θάφτηκαν στα ερείπια του θεάτρου, ενώ δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι.

Τις πρώτες εικόνες πανικού που ακολούθησαν μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό θεάτρου στη Μαριούπολη, που χρησιμοποιούσαν πολίτες σαν καταφύγιο, στις 16 Μαρτίου, παρουσίασε το CNN σε ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε.
Σε αυτό διακρίνονται άμαχοι, μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά και ηλικιωμένοι, να προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τα συντρίμμια, με τη βοήθεια στρατιωτών.

Δείτε το βίντεο

Οι σκηνές αλλοφροσύνης και απελπισίας από το βομβαρδισμένο θέατρο, όπως αποτυπώθηκαν σε βίντεο, κάνουν το γύρο του κόσμου.

Στο θέατρο, που χτυπήθηκε το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, είχαν βρεί καταφύγιο τουλάχιστον 1.000 άμαχοι και ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετά παιδιά. Υπήρχε μάλιστα και ειδική σήμανση πως εκεί βρίσκονταν παιδιά αλλά παρ’ όλα αυτά, το κτίριο βομβαρδίστηκε.

Η αμερικανική εταιρεία διαστημικών τεχνολογιών Maxar Technologies, η οποία εξειδικεύεται κυρίως στις δορυφορικές εικόνες, είχε δημοσιεύσει στις 16 Μαρτίου φωτογραφία του Θεάτρου Δράματος της Μαριούπολης, η οποία είχε ληφθεί δύο ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με την εταιρεία. Σύμφωνα με την φωτογραφία, η λέξη “παιδιά” είχε γραφτεί στο έδαφος, με τεράστια λευκά γράμματα και στα ρωσικά, μπροστά και πίσω από το κτίριο.

Ο Πέτρο Αντριούστσενκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης με τον οποίο επικοινώνησε το AFP, αρνήθηκε να σχολιάσει προς το παρόν την είδηση, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν «μάλλον περισσότερες πληροφορίες ως το βράδυ».

Το θέατρο στο κέντρο της Μαριούπολης υπέστη σοβαρές ζημιές από αεροπορικό πλήγμα στις 16 Μαρτίου.
Η είσοδος του θεάτρου, όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι «κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι», σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, είχε αποκλειστεί από τα συντρίμμια και οι επιχειρήσεις διάσωσης περιπλέκονταν από τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς.

Η αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο Λουντμίλα Ντενίσοβα είχε δηλώσει στις 17 Μαρτίου ότι το καταφύγιο που βρίσκεται μέσα στο θέατρο είχε αντέξει στον βομβαρδισμό.

Πριν από μια εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι περισσότεροι από 130 άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο διασώθηκαν, αλλά ότι «εκατοντάδες άλλοι» παρέμεναν κάτω από τα ερείπια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook